Конна база АДГОР   ( Visit Website )

Конна база АДГОР

Конна база "АДГОР" се намира само на 25к.м. от София, далеч от лукса и градската суета, в подножието на Витоша, с прекрасна панорама към Рила, Плана планина и Верила. Конна база "АДГОР" предлага обучение на ездачи и коне в приложна езда и езда тип western, обяздване на коне, премахване на вредни навици, транспорт на коне в страната и чужбина, пансион на коне, обучение на коне за впряг. Обучението на коне е основано на естествените взаимоотношения с тях - natural horsemanship. То се извършва без насилие и цели изграждане на взаимно доверие между коня и човека. Екипът ни се състои от квалифицирани специалисти. През свободното си време може да усъвършенствате уменията си в работа с ласо и стрелбата с лък, или да пояздите сред прекрасната природа около базата.

 

Какво означава „АДГОР“?

Адгор е годината на коня в древнобългарския календар. Конят е символ на небесното начало и слънцето, свободата и неукротимата воля на Българите. Ето защо кръстихме и конната база на годината на коня. За предците ни конят е свещено животно, символ на небето, обожествявано като Тангра. Силната привързаност на Българите към коня се наблюдава още от най-дълбока древност.

 

Езда и работа с коня

В конната база са добре дошли всички: абсолютно начинаещи, яздили някога или няколко пъти, опитни ездачи, малки, големи, още по-големи. Няма значение дали имат амбиция да се усъвършенстват или искат само да се разходят на кон. Единственото, което се изисква, е да имат желание и да спазват правилата в базата.
За ездата „Адгор” разполага с манеж, както и с цялата прекрасна природа наоколо. Обучението на начинаещите ездачи започва навън, където, благодарение на разнообразния терен, ще изработят изключително добър баланс върху коня. Манежът е на разположение на всички, които желаят да подобрят уменията си за управление на коня, да придобият финес при работата с него, да работят от земя.

 

Галерия

     
     
     

Конна база АДГОР е регистриран в следните категории:Конна база АДГОР
Конна база АДГОР
0887/ 467 527; 0888/ 877 056
Конни бази
На 25 к.м. от София
adgor@abv.bg

Как да ни откриете?

"Адгор" се намира само на 25 к.м. от София, далеч от лукса и градската суета, в подножието на Витоша, с прекрасна панорама към Рила, Плана планина и Верила.
Базата е отворена за клиенти целогодишно, от сряда до неделя.

Ако тръгнете от София, пътувайки по стария път за гр. Самоков:

  1. Минавате през кв. Бистрица
  2. Минавате през с. Железница
  3. Подминавате разклона за с. Плана, оставяйки го вляво и продължавате направо по главния път
  4. Минавате покрай ханче “Ярема” вдясно

  1. На 4 км след ханчето е “Адгор”: първо ще видите червено-жълта табела, и 200 м след нея свивате вдясно по пътя на конната база, който е отбелязан с друга табела.


Вижте по-голяма карта