АРТ-Галерия Ателието ( Visit Website )

Галерии Казанлък АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието
АРТ-Галерия Ателието

АРТ-ГАЛЕРИЯ АТЕЛИЕТО,в което се твори и се създава -изкуство е артистично и специално място за ценители и естети. АРТ-ГАЛЕРИЯ АТЕЛИЕТО представя български автори на съвременните изящни и приложни изкъства: живопис, графика, склуптура, керамика, стъкло, текстил, накити, фотография, икони. Галерия АТЕЛИЕТО е една сбъдната мечта на художниците Ваня Запрянова и Росен Дончев...

Презентация

АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието

АРТ-Галерия Ателието

АРТ-Галерия Ателието

АРТ-ГАЛЕРИЯ АТЕЛИЕТО, в което се твори и се създава -изкуство е артистично и специално място за ценители и естети.

 

АРТ-ГАЛЕРИЯ АТЕЛИЕТО представя български автори на съвременните изящни и приложни изкъства: живопис, графика, склуптура, керамика, стъкло, текстил, накити, фотография, икони.

 

Галерия АТЕЛИЕТО е една сбъдната мечта на художниците Ваня Запрянова и Росен Дончев

Създадена 1.10.2010г.в Казанлък

 

Дейност на галерията: Представяне на българско съвременно изящно и приложно изкуство, изложби, благотворителност, ателиета, уърк шопове, обучение в школа Арт линия.

 

АРТ-Галерия Ателието

Школа по изобразителни и приложни изкуства

Школа по изобразителни и приложни изкуства АРТ ЛИНИЯ гр.Казанлък създадена:1.10.2001г предлага обучение за деца, възрастни и кандидат студенти обучението включва:

 

КУРСОВЕ ПО РИСУВАНЕ, ИЗЯЩНИ И ПРИЛОЖНИ ИЗКУСТВА

-общ курс на обучение от октомври до юни за деца от 4 -6години

-подготовка за изпити по рисуване 13-20 години

-кандидат-студентска подготовка(порт фолио)

-живопис за възрастни(рисуване, масло върху платно)

-АТЕЛИЕТА-организиране на еднодневни ателиета по: (плъсти, нунофелт, мартеници, прима, батик, рисувана коприна, рисувано стъкло, керамика, иконопис)

-ПЛЕНЕРИ-организиране на еднодневни и 5дневни пленери и участие в национални и международни пленери по покана

-ИЗЛОЖБИ-представяне на самостоятелни тематични и годишни изложби и участие в общи общински, регионални, национални и международни изложби

-КОНКУРСИ - участие в детски национални и международни конкурси

-БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ-организиране и участие в благотворителни инициативи и проекти за подпомагане на изкуството и културата

-ТВОРЧЕСКИ ПРОЕКТИ


преподаватели:Ваня Запрянова: магистър по приложни изкуства и дизайн

Росен Дончев:магистър по пластични изкуства и живопис и майстор- зограф

гост преподаватели:художници и майстори-занаятчии от страната

 

АРТ-Галерия Ателието

Д-р Сотир Марчев: Никой не се е измъкнал жив от живота. Но има 10 медицински правила да оцелееш

При извънсемеен секс има риск от сърдечносъдови инциденти, казва кардиологът.

 

Д-р Сотир Марчев е началник на Кардиологичното отделение в “Пета градска болница“ в София (в момента на даването на това интервю. Към днешна дата е изпълнителен директор на Българския кардиологичен институт и изпълнителен директор на Специализирана болница по кардиологично лечение – Плевен /Diana.BG/). Завършил е английската гимназия със златен медал и медицина с отличен успех. Първата му специалност е „вътрешни болести“, а втората „кардиология“. През 2008 година д-р Марчев завършва магистратура по “бизнес администрация и здравен мениджмънт” в УНСС. Специализирал е „ехокардиография“ във Виена към Европейското кардиологично дружество и „кардиология“ в Университетска болница в Осака, Япония. Регистира първата медицинска интернет-страница в България и има над 70 научни публикации и 9 книги в областта на кардиологията, вътрешните болести и общата медицина.

 

По статистика България е на едно от първите места в света по смъртност от сърдечносъдови заболявания. Каква е причината?

– Аз съм действащ доктор и се занимавам с реалната практика. Пикасо е казвал: „Много е тъпо да ходиш на сбирки на критици. Там говорят глупости – за тенденции, за стилове, за мода, за концепции. Хубаво е да ходиш на сбирка на художници. Там говорят къде можеш да си купиш хубава боя, къде се намират хубави рамки и други полезни неща“. На мен, като човек от занаята, и през ум не ми е минавало да излекувам целокупния български народ. Моята работа е, като дойде човек при мен, да му кажа как да оцелее. За статистика какво да говорим – ако нещо ви се случи на вас самата, то е 100%. Мога да ви дам съвети в областта на вашето лично оцеляване, но не и как да оцелее България. Аз лекувам конкретни хора и се опитвам да помогна на конкретен човек.

 

Каква рецепта за оцеляване ще ми препоръчате тогава?

– Ако вземем за пример компютърните игри, всяка игра има определени правила. Ако ги спазваш, ще стигнеш до края. В някои от игрите примерно, като видиш полицай, трябва да стреляш. За да оцелееш в живота, трябва да спазваш не повече от десетина медицински правила. Знаем, че от живота никой не се е измъкнал жив. Рано или късно, всеки е умрял, но нашата цел е да отдалечим това във времето. Има хора, които мислят не толкова за продължителността на живота, колкото за дълбочината му. Нашите, докторските съвети, са за онези, които ги интересува и продължителността. Първото правило гласи – всеки човек трябва да си знае колко му е кръвното и ако му е високо, да си го лекува. Ние искаме кръвното да е под 140 на 90. За диабетиците – под 130 на 80. Второ правило – всеки разумен човек, прехвърлил христовата възраст, трябва да знае колко му е холестеролът и ако е висок, да си го лекува, а ако е в нормални граници, след 1 година да си го провери пак. Нормата за холестерол е 5, лесно се помни.

 

– За недостигналите Христовата възраст – какво е холестерол?

– Това са мазнините, които циркулират в кръвта. Една част от тях се синтезират вътре в нас. Другите идват с храната, която ядем. Някои може да ядат много мазно и затова да имат висок холестерол. Други може изобщо да не хапват мазно, но черният им дроб да синтезира много холестерол. По поречието на река Амазонка има племена, които живеят първобитно. Техният холестерол е нисък, защото като тръгнат да гонят някое животно, не винаги успяват да го стигнат и да го убият. Те ядат сравнително малко животинска храна, полагат големи усилия да си я набавят и нямат атеросклероза. Когато човек си купува месото от магазина, без да е търчал да го гони, докато е било живо, холестеролът се покачва. Това е следствие от начина на живот, затова атеросклерозата е болест на съвременното общество. Холестеролът се отлага по стените на съдовете и ги запушва.

 

– Кажете за полезния холестерол?

– Има два вида холестерол – добър и лош. Лошият е в кръвта, защото е тръгнал да се отлага по съдовете и да ги запушва. Добрият холестерол е тръгнал към черния дроб, за да се превърне в жлъчни киселини и оттам да се изхвърли в червата и да ни напусне. Както навремето американските завоеватели са казвали, че добрият индианец е мъртвият индианец, така и добрият холестерол е този, който си отива от нас и ни напуска.

 

– Кои други лесни за запомняне числа имат връзка с оцеляването?

– Нормите са от 1 до 6 най-общо казано, без четворката. На всеки кръвната захар трябва да е под 6, холестеролът да е под 5, прескачаме 4, лошият холестерол трябва да е под 3, триглицеридите (това са едни други мазнини) да са под 2, а добрият холестерол да е над 1.

 

– Как да си следим тези показатели?

– Когато човек дава кръв, от едно и също количество са изследват всички изброени показатели. Тоест, един интелигентен човек след христова възраст трябва да се прежали поне веднъж годишно да даде кръв. Разбира се, за част от хората това е голяма жертва. Както баща ми казваше: „Урина давам – кръв не давам!“, но това си е въпрос на лично решение.

 

– Дотук имаме три правила за оцеляване – да си следим кръвното, кръвната захар и холестерола. Кои са другите?

– Четвъртото е, че човек трябва да има хипотеза колко тежи и ако теглото му е над нормата, да направи каквото може за отслабването си. За ориентир може да се използва най-простата формула, според която теглото трябва да отговаря на ръста в сантиметри минус 100. Здравословното тегло не е това, което го дават по Фешън ТВ. То не се определя от модните канали и тенденции. По света има здравноосигурителни и здравнозастрахователни дружества с дълга история. Преди да застраховат някого, те му мерят теглото. Колкото е по-дебел, толкова по-голям риск има да плати по-висока такса. Като вземем архивите на старите британски животозастрахователни дружества примерно, там се знае кой колко е тежал и кога са изплатили на наследниците му застраховката, че е умрял. Оттам ние знаем кое е здравословното тегло, с което живееш най-дълго. То е доста повечко от това на манекенките по Фешън ТВ, но все пак ръстът минус 100 дава приблизителна ориентация. Въпросът е да не отива много нагоре. Тогава човек трябва да вземе мерки да го регулира.

 

– Чрез спорт, чрез глад или с комбинация от двете?

– Това е следващото правило. Човек да се движи. В повечето дни от седмицата трябва да има най-малко 45 минути умерено по степен физическо натоварване. Под умерено се разбира да дишаме дълбоко, но все още да можем да говорим. От лекото натоварване 45 минути не стигат. Него трябва поне половин ден да го практикуваш, за да има здравна полза. Големите натоварвания са по-добри за здравето от умерените, но там има риск да скъсаш мускулно влакно, да си счупиш кост, да настъпи някаква травма. Затова сме си харесали като най-безопасно умереното натоварване по 45 минути на ден. Постига се чрез каране на колело, плуване, бързо ходене. Не е задължително тези 45 минути да са непрекъснати. Може един път 30, след това 15 минути.

 

– Във фитнеса умерено ли е натоварването?

– От теб зависи. По принцип гоним пулс до 200 минус годините. Тогава е умерено. Като се надхвърли този пулс, натоварването си е сериозно. Това важи за възрастните хора. За децата се иска 1 час физическо натоварване всеки ден. Те трябва да се движат повече. Сега за първи път в човешката история децата са по цял ден пред компютъра, пред телевизора, пред видеото и се движат по-малко от родителите си. Родителите по навик все още ходят на фитнес, бягат, а децата нямат такива мераци. Но Дядо Господ е направил нашето тяло за всекидневно натоварване. Само в събота и неделя категорично не стига.

 

– Цигарите обезсмислят ли физическите усилия?

– Махнете цигарите! Няма майтап – наистина убиват. Това, че не са забранени от закона, не значи, че са безвредни. Тютюневото растение произвежда никотин, за да убива бубулечките, които се опитват да го ядат. Тоест, никотинът е създаден от природата, за да убива животните. Голяма глупост е да го пушиш. То да беше само единият никотин – лесно. Въпросът е, че тютюневото растение селективно извлича тежките метали от почвата и ги натрупва в листата. Затова добри райони за производство на тютюн са Благоевградският регион, долината на река Струма, на Места. Ако тръгнете по долината на Струма, ще видите, че земята е червеникава поради високото съдържание на железни соли и тежки метали. Пушачът поема всички тежки метали, извлечени в листата на тютюневото растение и активирани от огънчето. Знаете ли как се обеззаразява районът на Чернобил? Сади се тютюн, който след това се унищожава. Няма друго растение, което да извлича повече тежките метали от почвата от тютюна. Така че, човек да пуши цигари е голяма глупост.

 

– Някои казват: „Аз пуша малко“ или „Пуша само пури“.

– Най-големите бели, които се случват на мои пациенти, все се случват на тези, дето пушат по малко. Няма минимална доза, под която цигарите да са безвредни. Дори пасивното пушене е вредно, камо ли активното, макар и по малко. Всякакви извинения от рода на: „Аз пуша леки цигари, аз пуша женски цигари“ са маркетингови трикове на производителя. Нищо не помага. Трябва просто да не се пуши. Това убива. Навремето имаше масова приватизация. Аз си купих акции на „Благоевград БТ“, защото бях сигурен, че нашите цигари имат върли фенове и досега не съм се излъгал. Българинът пуши, та дим се вдига, но това не е верният път. Човек най-добре да откаже цигарите отведнъж, рязко, с инат. Всякакви хапчета и подобни, вършат по-малко работа от чистия инат. Една сутрин човек става, спира цигарите и толкова. Който ги е намалил, рано или късно си е върнал старата бройка. Трябва отведнъж.

 

– Вярно ли е, че алкохолът в малки количества е полезен за сърцето?

– Нашата концепция е, че който не пие, не го караме да почва. Който пие много, трябва да намали. Който пие малко, може засега да задържи. По отношение на сърцето ниските дози алкохол са колкото полезни, толкова и вредни. Но това е само за сърцето. Обаче някои хора имат стомашно-чревни проблеми. Да не забравяме, че алкохолът причинява и рак на гърдата при жената. Той е канцерогенен и може да причини рак на всичко, през което мине – хранопровод, стомах, черен дроб, черва. Ако някой от роднините ти (не дай си, Боже!), е заболял от рак, особено на стомашно-чревния тракт или на гърдата, да пиеш, макар и малко, е голяма идиотщина. Поради това съвременната кардиология позволява на сърдечноболните до две питиета дневно, а на жената – до едно питие, защото там причинява и рак на гърдата.

 

– Вярно ли е, че е вредно да се спортува сутрин – тялото още не се е разбудило, сърцето работи в спокоен режим и като се натовари рязко, много се стресира?

– Докато бях трудовак в централния кеч, един циганин се събужда веднъж и казва: „Ейии, дано да нема вода!“. „Защо бе?“ – го питам аз. „Ако нема вода, нема да се измия, ‘щото нема вода. А ако има вода, нема да се измия, ‘щото ме мързи“. Та така и с човека, който го мързи да се раздвижи. Той ще си намери хиляда оправдания – на един му е рано, на друг му е късно, на трети му е далече, четвърти няма време…

 

– Звучи логично сърцето да се стресира, ако го натовариш веднага след събуждане?

– Всеки повод човек да се откаже от спорт, е лош. Всеки повод да имате физическо натоварване, е добър. По-добре ходете сутрин на фитнес, тичайте и спортувайте, отколкото да не го правите. Древните гърци са казали – познай себе си. Разбери кой си ти, какво те кефи, кое се вписва в твоя режим и прави това. Аз като имах повече време сутрин, ходех да плувам. Кефеше ме. Но друг сутрин не може името да си каже, без да е изпил 10 кафета, камо ли да ходи да спортува. За него е подходящо вечер примерно. Познай себе си. Виж какво ти пасва на вътрешния режим и живей в унисон със себе си. Няма значение какво е казал някой приятел на своя приятел за физическото натоварване сутрин.

 

– Когато кръвното налягане на човек е с близки граници, това опасно ли е?

– Българинът го е страх от три неща – да не се мине, да не настине и да не му се изравнят стойностите на кръвното. Третият от тези страхове е неоснователен. Кръвта не се движи от „горното“ към „долното“. Това не е някакъв електродвижещ градиент, а мярка за неравномерността на кръвотока на едно и също място. Когато удари сърцето, в този момент е максималното налягане. До следващия удар, то постепенно пада. Най-ниската стойност е преди следващия удар. По тази причина, колкото човек е по-здрав, толкова кръвотокът му е по-равномерен и разликата между границите на кръвното му е по-малка. Колкото човек е по-болен, толкова разликата е по-голяма. Така че, обратно на този стар български страх, нас – кардиолозите, ни е страх от обратното. Голямата пулсова разлика е по-лоша и обикновено е неблагоприятен прогностичен белег. Тя означава голяма пулсова вълна, която изведнъж идва и повишава рязко налягането. Както внезапно пуснат язовир може да помете нещо по пътя си, така и голямата пулсова вълна уврежда стените на кръвоносните съдове повече, от малката пулсова амплитуда.

 

– Все пак хората твърдят, че им става много лошо като им се съберат границите на кръвното?

– Това не е от събирането на границите. Ако един човек се оплаква, че кръвното му е примерно 140 на 120, границата е малка, но проблемите идват от това, че долната граница е станала висока. Вместо 90, тя е 120 и човекът всъщност има хипертонична криза. Това се лекува с лекарства за сваляне на кръвното. Друг примерно има  разлика 70 на 50. Проблемът не е, че разликата е малка, а че горната граница е паднала много – до 70, тоест той има прекалено ниско кръвно. С други думи, не се страхувайте от малката разлика, тя е хубава.

 

– Вярно ли е, че хората с ниско кръвно живеят по-дълго?

– Да. Кръвното и пулсът са нещо като оборотите на двигателя на колата. На колкото по-ниски обороти караш, толкова тя е по-маломощна, по-бавно набира, по-малко се изкачва, но животът на двигателя е по-дълъг. И обратното – на колкото по-високи обороти караш колата, толкова тя е по-мощна и бърза, но двигателят се разваля и се износва по-бързо. Същото е с хората. Обикновено дълголетниците имат нисък пулс и ниско кръвно.

 

– Опасни ли са за сърцето честите сексуални контакти в напреднала възраст?

– Не, това е поредното неправилно схващане. По принцип съдовете, които захранват половия член и тези, които захранват сърцето, са от един калибър и имат сходно повлияване от външните фактори и от лекарствата. Добрата сексуална функция говори, че най-вероятно и сърцето е добре. Както и обратното – много често сърдечните проблеми са предшествани от проблеми с ерекцията. Съветваме хората, които са прекарали инфаркт, първите 20-30 дена след инфаркта да не практикуват извънсемеен секс. Той е по-емоционално натоварващ и опасен за сърцето. Семейният секс е друго нещо – той е нещо обичайно и по време на него няма сърдечно-съдови инциденти.

 

От какво имате нужда, за да бъдете богати?

Запомнете: Забогатяването е вътрешен процес!

За какво си мислите, когато си представяте, че сте богат?

Представяте ли си луксозни коли, големи къщи и околосветски пътешествия? Представяте ли си дебели мъже в скъпи костюми с големи пури в ръка, оглеждащи мъжете в залата, за да видят чия пура е по-голяма?

Мислите ли си за това, че сте в състояние да правите големи дарения за благотворителност, и че имате истинско и осезаемо значение за света?

Всеки един от тези „блянове” разкрива вашето мислене в момента, което или ви дърпа назад, или ви тласка напред към получаването на по-големи придобивки във вашия живот.

Когато бъдете истински богат, не само ще имате предостатъчно пари, но ще знаете, че винаги можете да спечелите още повече.

Затова никога няма да се страхувате, че няма да имате достатъчно и вътре в себе си ще изпитвате увереност и щастие.

Ето защо, когато казвам „да бъдеш богат”, се има предвид само едно нещо:  Да бъдеш богат – това значи да жиВееш живота си, както ти искаш – според възможностите си, а НЕ според своите ограничения.

Спрете за миг и наистина си предстаВете какъв би бил Вашият живот, ако бяхте богати – ако жиВеехте така, както ви се иска, следвайки своите възможности, а не своите ограничения.

Как бихте прекарвали времето си? С кого бихте го прекарвали? За какви неща бихте си мислили? Какво би било вашето ежедневие? Какво бихте правили? Кои са най-важните неща, които бихте имали в живота си?

Някои хора се изненадват, че отговорите им не са много по-различни от това, което преживяват в момента. Ако и при вас е така, поздравявам ви – вече сте богат!

Но ако не сте богат, вината не е ваша, вашите родители също не са виновни и даже обществото и правителството не бива да бъдат обвинявани за това.

Това е само знак, че настоящето ви програмиране за богатство е погрешно. Съзнанието ви е като компютър и също както при компютрите, то е ефективно, ако софтуерът действа.

Силата на една единствена мисъл

Пpegu около осемдесет години Андрю Карнеги бил един от най-богатите хора на света.

Той бил убеден, че е открил истинската тайна на натрупване на богатството и възложил па един млад репортер на име Наполеон Хил да интервюира 400 от най-богатите живи хора, за да види дали те също са използвали тази тайна, за да натрупат техните състояния.

През следващите двадесет години Хил се срещал с почти всички хора от списъка и открил, че всички те били следвали същата проста схема на забогатяването.

Накрая написал книгата Мисли и забогатявай, която станала една от най- продаваните книги. Тайната на Карнеги и на другите богати хора, която те използвали, за да натрупат пари и имоти, била просто тази:

Всяко богатство се създава с помощта на човешкия ум.

Огледайте се около вас – колко неща виждате на мястото, където се намирате, които са започнали като мисъл в нечий ум?

На стол или в кресло седите? В сграда ли сте, във влак, или на пейка? Дори ако седите в парка, този парк е започнал като мисъл в нечий ум. Кола ли карате, или пътувате с автобус?

В миналото нефтът се е смятал за безполезен – той е бил главно отпаден продукт. Нечий ум го е превърнал в най-ценната стока на днешния свят.

Коя ще бъде следващата голяма идея? И, най-вече, на кого ще хрумне тя?

А защо да не хрумне на вас?

Хората често казват, че богатите просто имат късмет, че работят усърдно или че са мошеници, но истината е много по-проста:

Разликата между богатите и бедните е тази, че богатите са се научили да ценят стойността на собствените си мисли.

Богат мислител, беден мислител

Богатството на живота на даден човек не винаги си личи по колата, която кара, по разкоша на къщата или по това колко пари има в банката.

ЕдинстВеното, което съществува, е огромната разлика между хората, които „мислят като богати” и онези, които „мислят като бедни”.

 

Мислещите като богати ще бъдат богати, независимо от сумата в банковата им сметка в момента – те винаги ще търсят възможности и ще живеят, както искат.

Ако временно имат финансови затруднения, това няма да е задълго – те някак си винаги намират начин да правят това, което желаят в живота си.

Мислещите като бедни, от друга страна, могат да имат големи къщи и да носят модерни дрехи, но съзнанието им е пълно със страх за бъдещето и с недоверие към околните.

Тъй като не знаят, че ще бъдат добре, дори ако всичките им пари изчезнат, те са заставени постоянно да се опитват да запазят това, което имат, или да заграбват повече от другите.

 

Мислещите като богати не са задължително най-образованите или най-талантливите хора, които ще срещнете, макар и някои от тях да са такива – те просто мислят за парите по различен начин.

Те разбират, че печеленето на пари не е нито мистериозен процес, нито космическа награда- това е просто умение, което може да се усвои, както можем да се научим да жонглираме или да караме велосипед.

Богатството е продукт на способността на човека да мисли. Ейн Ранд, писател и философ

Ето защо можете да отнемете всички пари на Ричард Брансън или Анита Родик и не след дълго те отново ще си ги върнат – просто защото има нещо, което не можете да им отнемете – тяхната способност да мислят като богати и в резултат на това да печелят пари.

Това е първият ключ към успеха разбирането, че вашите съкровища не са някъде далече, че те чакат да ги намерите вътре Във Вашето съзнание, точно където се намират СЕГА.

Ако възнамерявате да навлезете в съзнанието си, за да ги намерите, полезно е да започнете с ясното разбиране на територията, която ще изследвате.

 

Вашият съзнателен разум

Има само два основни начина, по които оказваме влияние на света – съзнателно и подсъзнателно.

Вашият съзнателен разум е този, с който активно и преднамерено мислите по цял ден. Вероятно го усещате като доста продължителен вътрешен глас, които смятате за свое „Аз”.

Макар обаче съзнателният разум да има определена употреба, той е изключително ограничен в това, което може да направи сам. Много проучвания показват, че той може да задържа много малко идеи едновременно.

Поради тоВа по-голямата част от нашия живот се управлява автоматично от другия ни разум.

 

Вашият подсъзнателен разум

Подсъзнателният разум е вашият по-голям разум. Той може да обработи огромно количество сетивна информация само за една секунда и съдържа цялото ви знание, спомени и интелигентност.

Той е източникът на вашето творчество и, може би, което е още по-важно за нашите цели тук, той запазва и управлява всички „програми” на автоматичното поведение, които използвате, за да живеете.

И така, подсъзнателният разум е като функцията на „автопилот” в мозъка, която ни позволява да вършим много неща едновременно, без да трябва да се съсредоточаваме върху Всяко едно по едно и също Време.

Тези програми („навици”) са полезни, защото освобождават нашия ум да мисли за други неща. Да се научим да караме кола включва научаването на “много малки навици – индикация, ускоряване, спиране, завиване и т.н.

След като сте ги упражнили съзнателно няколко пъти, те стават обичайни за да можете Вече просто да седнете в колата и да решите къде искате да отидете.

 

Както ще видим обаче, понякога трябва да подобряваме старите си, остарели програми, ако искаме да променим и подобрим жиВота си.

 

Докато нашият подсъзнателен разум не бъде програмиран за богатство, нищо от тоВа, което научаваме, знаем или правим, не ще има значение в дългосрочен план.

Не можете да преодолеете подсъзнателното си програмиране с логически аргументи или даже усърдна работа. Единствено чрез творческото прилагане на Въображението си ще препрограмирате ума си за богатство.

В каква посока се движите?

Ето няколко примера за тоВа как програмирането на бедността може да засегне даже някои от най-изВестните и финансово най-богати хора В света:

• Марая Кери имаше над 100 милиона долара – В едно неотдавнашно интервю обаче тя каза, че понякога се чувства финансово несигурна.

• В едно интербю наскоро милиардерката Марта Стюарт каза: „Имам красива Вила В Хамптън, но тя не е, както се оказВа, билата на моите мечти.

Тя не гледа към океана, както много ми се иска, и няма дърВени подоВе от дялано дърВо, които обожавам. Тя няма малък док, където да държа лодчицата си и няма плитката вода на тиха лагуна, където да мога да си късам иветя.

• Когато го помолили да потвърди слуховете, че притежава над милиард долара, Дж. Пол Гети отгоВорил: „Да, предполагам, че е Вярно, но с един милиард долара не можеш да си позволиш толкоВа неща, колкото преди.”

• Когато старият Джон Д. Рокфелер научил, че членовете на семейството искат да му подарят инвалидна количка, за да може да обикаля имението си, той им казал: „Ако не възразявате, по-добре ми подарете тези пари.”

Парите ви дават свободата да правите с времето си, каквото искате. Ричард Брансън, милиардер

Надявам се, вече започвате да разбирате, че колкото и много пари да имате, те никога няма да са достатъчни, за да ви направят богати.

 

Качеството на вашите мисли, в крайна сметка, ще създаде качеството на живота ви.

Богаташкото мислене ви води към по-голяма свобода и по-голямо богатство; бедняшкото мислене, понякога наричано „бедняшки манталитет”, насочва вниманието ви към това, което не можете да имате и ви отдалечава от възможността.

 

Вие имате безкрайно творчески ум и безкрайна способност да бъдете богат. Просто трябва да се научите как да ги използвате.

Силата на целенасочеността

Един от най-основните работни принципи на успеха е следният: Получавате повече от това, към което насочвате вниманието си. Насочи вниманието си към това, което искаш, а НЕ към това, от което си недоволен!

Ако се концентрирате върху бедността и недоимъка, ще по-лучавате повече от тях в живота си. Ако се концентрирате върху богатстВото което имате, също ще получавате повече от него.

Жизнено важно е да препрограмирате подсъзнателния си разум така, че постоянно да сте концентриран върху това, което искате да създадете в този случай, по-голяма свобода и повече финансово изобилие.

Когато започнете да се чувствате богат и да се виждате като богат човек, ще видите как расте финансовото ви състояние. Когато станете по-богат в мислите и емоциите си, ще изпитате още по-голяма свобода в живота си.

 

Не става въпрос „да се имитира” това състояние.

Тъй като много хора смятат, че да бъдеш богат означава единствено да имаш много пари, те мислят, че за да се чувстват богати, трябВа да действат според тяхната представа за „милионер”.

Те си купуват скъпи дрехи, луксозни коли и бижута, опитвайки се да предизвикат В себе си „усещането” да бъдеш богат.

 

ТоВа може да дейстВа до известен момент, но често пъти оказва обратен ефект по-скоро, отколкото сте очаквали.

Можете да се чувствате богат, движейки се към Royal Ascot с нает Rolls Royce и взет под наем смокинг, но колко богат ще се чувствате, когато пристигне сметката по кредитната ви карта, а нямате представа как ще я платите?

ПоВечето хора се изненадват, че нещата, които пораждат у тях усещането за богатство, рядко струват много пари.

Ето някои от богатите моменти, които преживях днес и които не са свързани с пари:

  • Слушане на любимия диск, който ме връща към щастливи спомени.
  • Прекарване на времето с приятели, просто за забавление
  • Търсене на статии за любимия ми сайт lifehack.bg
  • Разходка в парка с моето куче

 

Всички имаме такиВа моменти всеки ден – просто сме свикнали да не им обръщаме внимание, а вместо това се вторачваме във всички онези неща, които НЕ харесваме и които все още не съответстват на нашите желания.

Започнете с търсенето на нещо, което ви създава усещане за изобилието и богатството на ежедневния ви живот.

В онези моменти” когато изпитВате удоволствие от своята работа, купувате си нещо красиво, правите дарение за добра кауза или просто влизате в ресторант, знаейки, че можете да си поръчате всичко, което искате, вашето вътрешно преживяване в този момент ще бъде същото като на най-богатия милиардер.

 

Не са ли богатите хора просто по-големи късметлии от останалите?

Преди всичко, няма „богати хора” или „бедни хора”.

Богаташкото мислене води до богат живот, без значение колко пари имате в банката. Що се отнася до късмета, научните изследвания показват, че нещата не стоят така.

Неотдавна в Америка беше проведено изследване върху ефекта на така наречения „проактивен характер”.

То показа, че онези, които забелязват възможностите и действат според тях, печелят повече пари, получават повишение по-често и са по-щастливи в професията си.

С други думи, ние създаваме собствения си късмет чрез начина, по-който мислим, чувстваме и действаме на този свят.

В тази връзка шампионът по бейзбол Ърл Уилсън казал веднъж:

„Разбира се, успехът е въпрос на късмет – просто попитайте всеки, който се е провалил!”

 

Ателиета

АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието
     
АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието
 

Демонстрации

 
АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието
     
АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието
 

Work shop

 
АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието

 

АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието
 

Галерия

 
АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието
     
АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието
     
АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието
     
АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието

 

АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието
 

Hepuning

 
АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието
 

Pleneri

 
АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието
     
АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието

 

Нови снимки

АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието
     
АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието
     
АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието АРТ-Галерия Ателието

 

Галерии Казанлък

 

Карта

 

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


АРТ-Галерия Ателието - Казанлък

АРТ-Галерия Ателието - Казанлък

0878 625 262

Галерии

Казанлък, ул.Орешака 6

           (западно от Дом на Културата Арсенал )

АРТ-Галерия Ателието

 

АРТ-Галерия Ателието