Боровитал ( Visit Website )

Хранителни добавки Дупница
Боровитал

Стинг АД и Фльоникс фарма са дистрибутори на Боровител


За поръчки на тел:0895715780 0888744652

Презентация

Боровитал Боровитал Боровитал Боровитал Боровитал

Боровитал

Боровитал

Боровитал капсули се произвежда съгласно изискванията на добрата производствена практика GMP, задължителна при производство на фармацевтични продукти.

 

Съдържа балансирана комбинация от ефикасни антиоксиданти и растителни микроелементи, които са ключово важни за ежедневна подкрепа на сърдечносъдовата и имунната система и съдействат за намаляване на рисковете от заболявания. Прочети повече за имунитет, кардиозащита и Боровитал.

 

БОРОВИТАЛ подпомага профилактиката и лечението и облекчава симптомите на:Боровитал

 • инфекции на пикочните пътища като цистит, уретрит, пиелонефрит и простатит. Прочети повече в Боровитал за уринарния тракт.
 • инфекции Helicotobacter Pylori на стомаха и началото на тънките черва,
 • възпаление на венците, в резултат на бактериална зъбна плака

 

Заради силния си антиоксидантен комплекс, ключовите фитокомпоненти и ефекта на антисцепление към някои патогенни бактерии, Боровитал успешно може да се прилага, както в общо здравословни диети, така и при някои целево ориентирани хранителни режими, като:

 • диети за намаляване и контрол на теглото
 • диети при високо кръвно налягане, диабет и други

 

Боровитал съдържа биологично активни вещества от растителен произход, по специално от червена боровинка (Vaccinium macrocarpon L.,) и при употреба не се наблюдават неблагоприятни въздействия върху организма.

 

Боровитал подобрява потентността, плодовитостта и общия тонус.

 

Продуктът е с ниско съдържание на калории, мазнини, натрий и нисък гликемичен индекс.

 

Боровитал

Боровитал за уринарния тракт

БОРОВИТАЛ подпомага лечението и профилактиката на инфекциите на пикочните пътища, като цистит, уретрит, пиелонефрит. БОРОВИТАЛ има и релаксиращо действие по отношение на неприятните симптоми, които често съпътстват възпаленията на пикочния мехур и уретрата, като парене, болка, чести и нетърпими позиви за уриниране, също и симптоми на долните пикочни пътища, свързани с простатата и в други такива случаи.

 

Ето как действа.

 

Бактериите, които попадат в пикочните пътища и предизвикват инфекции на уринарния тракт, са подложени на въздействие от биологично активните съставки в БОРОВИТАЛ по три начина:

 • Промяна на формата на бактериите
 • Промяна на клетъчните мембрани на бактериите
 • Промяна на мобилността на бактериите

 

Всяко от тези въздействия постига сходен резултат – намалява възможността на бактериите да се прикрепят към клетките-приемник от лигавицата на пикочния мехур и уретрата. Този ефект се нарича антиприлепващ или антисцепление ефект. Потогенните бактерии, които не се прикрепят, биват изнесени от организма с урината и не причиняват инфекция. Прочети повече.

 

Боровинковите проантоцианидини от американска червена боровинка (proanthocianidins или PACs), съдържащи се в БОРОВИТАЛ имат уникални молекулни връзки от специфичния А-тип, който много рядко се среща при другите растения. Освен, че са превъзходен антиоксидант, с всички ползи от това за здравето и добрия външен вид, тази категория флавоноиди и целия полифенолен комплекс на БОРОВИТАЛ са в основата и на противовъзпалителните свойства.

 

За съжаление, според различни статистики, най-малко половината от всички жени са имали или до края на живота си ще претърпят уринарна инфекция. Инфекцията се повтаря най-малко в една трета от случаите. Инфекциите на отделителната система се срещат не рядко и при мъже. След определена възраст, вероятността при мъже и жени се изравнява. Особено висока е тази вероятност при катетаризирани болни.

 

Едно от най-тежките усложнения след цистит и уретрит, особено при рецидивираща инфекция са бъбречните възпаления (пиелонефрит).

 

Как БОРОВИТАЛ може да Ви помогне за превенция и лечение на уринарни инфекции.

 

За превенция на рисковете от уринарни инфекции, използвайте БОРОВИТАЛ като имате предвид следното:

 • За профилактика, за поддържане здравословното състояние на пикочните пътища и за отстраняване на бактериите от уринарния тракт, вземайте по 1 до 2 капсули БОРОВИТАЛ дневно. Това ще обогати като цяло диетата Ви по много здравословен начин. Превъзходните антиоксиданти ще се отразят добре и на тонуса и свежестта на кожата.
 • Специално за жените, възниква допълнителен риск от инфектиране на пикочните пътища при някои състояния и действия, като: продължително колоездене, посещение на хигиенно неконтролирани водоеми, рисков за инфекция секс, продължително пътуване или друг продължителен застой в седнало положение с нередовно посещаване на тоалетната, прекъсване на бременност и др. В тези случаи на повишен риск от инфекции на пикочните пътища, Ви препоръчваме да си осигурите прием от 6 капсули БОРОВИТАЛ за период от 24 часа (3 пъти по 2 капсули през 8 часа). По възможност, започнете приема предварително. Рискът е още по-висок, ако вече сте имали такава инфекция. Тогава вземете още 6 капсули в следващите 24 часа по същата схема.
 • По време на бременност е повишен рискът от инфекции на уринарния тракт. Подобни инфекции могат да имат неблагоприятно въздействие върху протичането на бременността. БОРОВИТАЛ може да се приема от бременни и да бъде полезен. Ако друго не е предписано от Вашия лекар, спазвайте настоящите указания и указанията от листовката.

 

За подпомагане на лечението и облекчаване на симптомите при констатирани инфекции, като цистит, уретрит и други, БОРОВИТАЛ се прилага успешно по следния начин:

 • При констатирани уринарни инфекции, БОРОВИТАЛ може да се използва като допълнение на предписаното лечение, а също и след него. Антиприлепващото действие, описано в началото на тази страница, се простира и върху бактериите, които са резистентни на антибиотици. Действието е в продължение на 8 - 10 часа след приема. С ограничаването на броя на инфекциите в дадена група, се намаляват и дозите антибиотици, които са необходими, намалява се и вероятността бактериите да стават устойчиви към тези антибиотици. Препоръчително е при остри инфекции да се обърнете към лекар и да спазвате предписанията. БОРОВИТАЛ в тези случаи, обикновено се предписва 3 пъти дневно по 2 капсули.
 • БОРОВИТАЛ има също и релаксиращо действие и облекчава неприятните симптоми при цистит и уретрит. При дискомфорт или първи признаци на инфекция на пикочните пътища (парене, чести позиви за уриниране) – вземете 2 капсули БОРОВИТАЛ и потърсете лекар.
 • Специално за мъже - БОРОВИТАЛ може да подкрепи здравето на простатата, да облекчи симптомите и да помогне за предпазване от усложнения. Дозировката е профилактична от 1-2 капсули на ден, а при задълбочено състояние – предписаното от лекар, обикновено 3 пъти дневно по 1-2 капсули. Прочети също и БОРОВИТАЛ за потентност, плодовитост и тонус.

 

Допълнителна информация

 

БОРОВИТАЛ е с ниско съдържание на калории, мазнини, натрий и нисък гликемичен индекс. Продуктът съдържа биологично активни вещества от растителен произход и при употреба не се наблюдават неблагоприятни въздействия върху организма.

 

Наред с ефекта на антисцепление към някои патогенни бактерии, БОРОВИТАЛ притежава и силен антиоксидантен комплекс и ключово важни за здравето растителни съставки, допринася за дълголетие и красота.

 

БОРОВИТАЛ обогатява здравословното хранене с имунна защита, жизненост, свежест и блясък на кожата и косата. Прилага се успешно и в целево ориентирани хранителни режими, като:

 • диети за намаляване и контрол на теглото
 • диети при високо кръвно налягане.

БОРОВИТАЛ при H. pylori, простата, пародонтит

Инфекции Helicotobacter Pylori на стомаха и началото на тънките черва

 

Ефектът на антисцепление, описан в БОРОВИТАЛ за уринарния тракт, допринася и за намаляване способността на бактериите Helicotobacter Pylori да живеят в стомаха и тънките черва. Дозировката и приемът са както при уринарните инфекции, ако друго не е предписано от лекар. Алти сцеплението се изразява в блокиране на способността на бактериите да се прикрепват към клетките приемници и се изхвърлят от организма без да причиняват възпаление и последваща язва на стомаха.

 

Патогенната бактерия H. Pylori е основна причина за стомашни и дуоденални язви и е сред причините за рак на стомаха.

 

Зъбна плака, кариес, пародонтит

 

Съдържащите се в БОРОВИТАЛ уникални PACs и целият комплекс от фитонутриенти, със своето въздействие на антисцепление срещу патогенните бактерии, могат да бъдат полезно средство в грижата за устата. Намаляването на бактериалната зъбна плака намалява и риска от възпаление на венците.

 

Високомолекулярният химичен компонент NDM /non-dializable material/ на БОРОВИТАЛ спомага за инхибиране образуването на зъбни плаки от бактерията Streptococcus mutans, причинител на зъбния кариес. Профилактичната доза е 1-2 капсули дневно, по възможност разпределени в два приема. При задълбочени инфекции дозата е според предписаното от лекаря, обикновено 2-3 пъти на ден по 2 капсули. В грижа за устата БОРОВИТАЛ може да се използва и външно, като 1 капсула се разтвори в 1 чаша топла вода.

 

Простата

 

Състоянията на доброкачествена простатна хиперплазия и хроничен простатит при мъжете са свързани със симптоми на долните пикочни пътища. Връзката между червената боровинка и здравето на пикочните пътища е добре известна в традиционната и в съвременната медицина.

 

При клинично изследване на 42 мъже на средна възраст от 63 години, касаещо шест месеца прием на продукт от червена боровинка, е констатирано релаксиращо действие, а също и намаляване на нивата на простатен специфичен антиген /PSA –маркер, използван за откриване рак на простатата.

 

БОРОВИТАЛ може да подкрепи здравето на простата, да облекчи симптомите и да помогне за предпазване от усложнения. Биологично активните вещества на БОРОВИТАЛ са от растителен произход и нямат неблагоприятни странични ефекти за разлика от други продукти, използване при простатит и LUTS. Дозировката и приема е както при уринарните инфекции, ако друго не е предписано от лекар. Виж също и БОРОВИТАЛ за уринарния тракт и Боровитал за потентност, плодовитост и тонус.

БОРОВИТАЛ за имунитет и кардиозащита

БОРОВИТАЛ може да се прилага успешно както в общо здравословни диети, така и в целево ориентирани хранителни режими, като

 • диети за намаляване и контрол на теглото<
 • диети при високо кръвно налягане
 • диети при диабет и др.

 

Какво съдържа

 

Разнообразният профил от решаващо важни за имунната и сърдечносъдовата система фитокомпоненти в БОРОВИТАЛ, включва балансирано съотношение на три категории флавоноиди, също и витамини, микроелементи, минерали, дъбилни вещества, катехини, есенциални мастни киселини, каротеноиди, фитостероли, диетични фибри и др.

 

Биологично активните вещества в БОРОВИТАЛ не са лабораторно синтезирани, а са представени в най-ефективната си форма, под която съществуват и в природата. Например витамин Е се съдържа под рядко срещаната форма токотриенол, която е десетки пъти по ефективна от по-често срещаната форма токоферол.

 

Силният полифенолен антиоксидантен комплекс на БОРОВИТАЛ включва и уникален вид проантоцианидини (proanthocianidins или PACs). Този подклас на флавоноидите е признат за превъзходен антиоксидант, който ефективно неутрализира потенциално вредните съединения, известни като свободни радикали. БОРОВИТАЛ и уникалните PACs, съдържащи се в него, стимулират действието и на останалите антиоксиданти, произведени или внесени в организма.

 

Така например, времето на действие на витамин С се удължава до 4 пъти.

 

БОРОВИТАЛ съдържа биологично активни вещества само от растителен произход, по-специално от сектора на плодовете, и при употреба не се наблюдават неблагоприятни въздействия върху организма. Продуктът е с ниско съдържание на калории, мазнини, натрий и нисък гликемичен индекс.

 

БОРОВИТАЛ за подкрепа на сърдечносъдовата и имунна система

 

Въздействието върху имунната система чрез храненето може да има голямо значение за намаляване на риска и лечението на широк кръг заболявания като вирусни инфекции, астма, алергии, сърдечно съдови заболявания, стомашно –чревни болести, авто-имунни заболявания, някои видове рак (източник).

 

Според Световната здравна организация /СЗО/, недостатъчният прием на растителна храна е сред основните причини за тежките хронични заболявания на съвремието като хипертония и заболявания на сърдечносъдовата система, диабет и някои видове рак. Пак според СЗО, недостатъчният прием на растителна храна причинява смъртта на 2.4 милиона души годишно и би могла да бъде най-лесната за отстраняване причина за смъртност сред населението.

 

БОРОВИТАЛ обогатява хранителния прием с ключово важни за сърдечносъдовата и имунната система растителни съставки /виж по-горе/, в т.ч. един природно съчетан комплекс от високоефективни и уникални антиоксиданти. Приемът на БОРОВИТАЛ в препоръчаните дози /виж листовката/ не носи опасност от вредно предозиране на витамини и минерали на фона на едно пълноценно хранене. Хората, които приемат повече и по-ефикасни антиоксиданти са по малко застрашени от сърдечносъдови болести и рак.

 

Силата на ефикасните антиоксиданти от БОРОВИТАЛ е в тяхната уникалност и най-вече в природното им съчетаване като взаимно допълващ се комплекс. Препоръчителна дозировка:

 • За обогатяване на хранителния прием с антиоксиданти и ключови фитокомпоненти, които подпомагат сърдечносъдовата и имунната система и ги предпазват от хронични рискове - по 1 капсула БОРОВИТАЛ дневно.

 

Наред с казаното за сърдечносъдовата и имунната система, към ползите за общата здравословна диета трябва да се отчете и това, че

 • БОРОВИТАЛ спомага за ограничаване на инфекциите на уринарния тракт
 • БОРОВИТАЛ спомага за намаляване на бактериалната зъбна плака и риска от кариес и пародонтит.

 

Двадесет милиона европейци, използват продукти от червена боровинка като антиоксидант или в други ползи за здравето.

 

БОРОВИТАЛ при диета за високо кръвно налягане

 

Ниското съдържание на натрий, изцяло растителен произход на активните съставки и подпомагането на сърдечно съдовата система, правят БОРОВИТАЛ подходящ за диети при високо кръвно налягане.

 

Благоприятният ефект на БОРОВИТАЛ за сърдечносъдовата система се дължи на силното антиоксидантно противодействие срещу свободните радикали и се допълва с понижаване на холестерола и тоталното липидно ниво в кръвта. Общият антиоксидантен капацитет на червената боровинка постоянно я нарежда по-високо от почти всички обичайно консумирани плодове и зеленчуци.

 

БОРОВИТАЛ при диабет

 

Болните от диабет се придържат към хранителен режим с ограничаване на приема на плодове. Натуралните съставки на БОРОВИТАЛ са изцяло от сектора на плодовете, което го прави особено полезен за диабетици.

 

Специално следва да се посочи, че биофлавоноидите имат сериозно значение в преддиабетните състояния в посока на предпазване от диабет. Някои биофлавоноиди въздействат благотворно на свързаната с диабета катаракта. Червената боровинка съдържа почти пълната гама биофлавоноиди.

 

Ефикасното антиоксидантно действие на БОРОВИТАЛ предоставя кардиозащита, стимулира кръвообращението, отдалечава риска от тежки заболявания, ограничава развитието на усложнения на диабета.

 

Хората с диабет носят и допълнителен риск от инфекция на пикочните пътища, на който могат да противодействат с помощта на БОРОВИТАЛ.

 

Превенция на рак

 

БОРОВИТАЛ съдържа сух стандартизиран екстракт от червена боровинка Vaccinium macrocarpon L. След 2002 година, боровинковите поли феноли са в процес на активно проучване за превенция на няколко вида рак. Различните антоцианини, проантоцианидини, танини и фито химикалите кверцетин (quercetin), цианидин (zyanidin) и пеонидин (peonidin) инхибират метаболизма на раковите клетки in-vitro и редуцират риска от рак.

 

Резултатите от лабораторни изследвания и изследвания при животни са показали, че екстрактът от червена боровинка потиска растежа и разпространяването на рак на гърдата, дебелото черво, простатата, бял дроб. Експлозията от изследвания продължава, но засега не се съобщава за клинични изпитвания при хора.

 

Въпреки това, трябва да се отбележи, че хората, които приемат повече и по-ефикасни антиоксиданти са по малко застрашени от сърдечносъдови болести и рак. Силата на ефикасните антиоксиданти от БОРОВИТАЛ е в тяхната уникалност и най-вече в природното им съчетаване като взаимно допълващ се комплекс.

 

Карта

 

Карта

 

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Боровитал - Дупница

Боровитал - Дупница

0887 794 533

Дупница

Хранителни добавки Дупница

Боровитал