Център по сугестопедия Благодаря ( Visit Website )

Стара Загора Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря
Център по сугестопедия Благодаря

Център по сугестопедия БЛАГОДАРЯ предлага сугестопедични курсове по английски език за деца и възрастни, както и занималня за ученици от първи до четвърти клас...


Презентация

Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря

Център по сугестопедия Благодаря

Център по сугестопедия Благодаря

Център по сугестопедия БЛАГОДАРЯ предлага сугестопедични курсове по английски език за деца и възрастни, както и занималня за ученици от първи до четвърти клас.


Курсовете за възрастни (първо и второ ниво) са интензивни, включват сто учебни часа и продължават пет седмици. В зависимост от предпочитанията на курсистите, могат да се провеждат сутрин от 9.00 ч или вечер от 18.00 ч.


Детските курсове по английски език могат да бъдат както интензивни – за една или две седмици), така и редовни – два пъти седмично по два учебни, или един астрономически час.


В началото на учебната 2015/2016 г центърът започва да предлага и сугестопедична занималня за ученици от първи до четвърти клас. Основна цел на занималнята, освен разбира се подготовката на учениците за училище, е да се възроди естественото любопитство на децата, или с други думи, любовта им към знанието.

 

Център по сугестопедия Благодаря

Сугестопедията – благият дар, даден на света от един велик българин

Според световноизвестния експерт в областта на креативността и иновативното мислене Кен Робинсън, всеки човек се ражда с необикновено силни въображение, интелигентност, чувствителност, интуиция, духовност и т.н. Много от нас обаче, през целия си живот не разбират какви таланти имат и дали изобщо имат такива. Твърде дълго сме били убеждавани в ограничеността на нашия ум, памет, умения и като цяло възможности. Точно затова, както казва Сър Кен Робинсън, днешното образование „няма нужда от еволюция, а от революция, от цялостно преобразяване“.


Всъщност, сугестопедията е именно път към тази революция, който е открит още преди около 50 години от българския професор Георги Лозанов. Този научно-доказан метод за обучение разкрива резервите на личността и отключва нейния творчески потенциал. Той не само позволява да усвоим на практика неограничен обем от знания и умения, но и (което може би е по-важно) уважава уникалността на всеки човек, както и свободата личността.
Д-р Лозанов започва да работи по метода през 60-те години на миналия век като лекар психиатър. Постепенно насочва работата си в посока „Резервите на човешкия мозък и ум и пътищата за безвредно достигане до тях“.


По-късно той създава и ръководи научноизследователски Институт по сугестология, Център по сугестология и развитие на личността към СУ "Св. Климент Охридски", международен център по десугестология във Виена и международен център за обучение на преподаватели във Викторсберг, Австрия.


„Човекът е душа“, често повтарял д-р Лозанов. Това е бил мотивът му да стане психиатър – да изучава и опознае човешката душа. Всъщност, това е и причината методът СУГЕСТОПЕДИЯ, да бъде толкова успешен - учейки по този начин, човек учи „от душа“ – с лекота, удоволствие, приятни емоции и искрен смях. Прилагането на класическите изкуства, и особено на класическата музика, не само благоприятства процеса на научаване, но и доставя истинска естетическа наслада.


Изключителен принос в тази насока има една нежа дама, предан сътрудник на д-р Лозанов – проф. д-р Евелина Гатева. Благодарение на нея науката и изкуството се обединяват в един нов вид сугестопедично изкуство.


Съществуват 7 закона, които да гарантират правилното прилагане на метода, като първите три са „любов“, „свобода“ и „убеденост на преподавателя, че се случва нещо необикновено“. Изключително важно е по време на учебния процес да има пълна хармония във всичко, и той да бъде изцяло подчинен на закона за златната пропорция. Вниманието непрекъснато се отклонява от целта на заниманието чрез песни и разнообразни игри. Така обучението се превръща в един празник за душата, при който може да се научи в пъти повече в сравнение с традиционните методи. Доказано е, например, че е възможно да се научат хиляда чужди думи за един ден, при това без усилие! Това обаче, не е рамка, нито предел, а просто доказателство за ефективността на метода.


Всъщност, сугестопедията далеч не стига само до повишаване на възможностите на паметта. Нейната крайна цел е цялостното разкриване на резервите на личността: „Винаги съм си мислел“, казва проф. Лозанов, „че ние сме, метафорично казано, паднали ангели, заключени богове, хипнотизирани души, които са повярвали в своето ограничено нищожество. И са се примирили“.


„Но аз имах мечта. И тази мечта настойчиво ми шепнеше, говореше, крещеше: “Има метод, има форма на комуникация за “заключени богове” и за “хипнотизирани души, повярвали в своето нищожество”. Има! Има!” Този метод, тази форма на комуникация ще промени нещата. Ако това стане, всички ще се учим и ще се развиваме много по-бързо и по-творчески… и с радост…“

 

Предпоставки за осъществяването на тази негова мечта е имало още през 1978г, когато методът Сугестопедия бива определен от ЮНЕСКО като „по-висша форма на обучение по много предмети и за много възрасти“. Комисията от ЮНЕСКО, също така, издава препоръки, свързани с развитието и разпространението на методиката. Поради причини от различно естество обаче, по-голямата част от тези препоръки не са изпълнени. Все пак, съществуват основания да вярваме, че тази грешка скоро ще бъде поправена, най-вече благодарение на всеотдайността на Ванина Бодурова, управител на Фондация „Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева“. Тя не само е била истински „ангел-хранител“ за д-р Лозанов в последните години от живота му, но и продължава да осъществява неговата мечта. В резултат от нейните усилия, броят на обучените по метода преподаватели расте с всеки изминал ден, а с тях расте и броят на хората, докоснали се до тази дълбоко хуманна методика. За щастие, д-р Лозанов успява да види възраждането на създадената от него методика, а днес България с право може да се нарече световен център на сугестопедията.

 

Център по сугестопедия Благодаря

Английски за Деца

Център по сугестопедия БлагодаряИмето ми е Снежана Данева, на 37г. от гр.Казанлък. На 03.03.2015г. завърших своето обучение като Сугестопедагог при г-жа Ванина Бодурова към фонданция”Проф.д-р Георги Лозанов и проф.д-р Евелина Гатева”.


Любовта към езика се роди обаче от една друга любов – към свободата на Духа и благородството на Вятъра. Преди да завърша математическа гимназия ПМГ ”Н.Обрешков”в гр.Казанлък, през далечната 1995г., аз прекосих планини и океани за да се озова в Дивия Запад на щата Орегон – в приключението Academic Year in America. Водена от безпрекословната си обич към конете, живеях в ранчо, пресичах трудни терени с красиви коне, опознах културни странности на индианци, американци, мексиканци... и се потопих в мелодичния свят на английския език!


Година по-късно се завърнах в приказния Казанлък, завърших гимназия и продължих не с Медицина, друга моя страст, а с Приложна Лингвистика. През 2007г. придобих Магистърска степен по „Международни Икономически Отношения” в гр.София, но Вятърът нежно ме отведе към ароматното цвете “Сугестопедия”.

 

Днес, ароматът ухае толкова силно само когато съм заобиколена от Деца-Слънца. Заедно с малките Слънца, в сугестопедичните уроци посяваме зрънцата на Знанието, като ги поливаме с Любов, Търпение, Всеотдайност, за да устоят на Вятъра. Защото, както е казал проф. д-р Георги Лозанов - бащата на науката Сугестология - ”Това, което е необходимо да се промени в образователната система, е учителската душа” !!!

 

Център по сугестопедия Благодаря

Станимира Георгиева Стойчева

Център по сугестопедия БлагодаряЗавършила съм ПУ „ Паисий Хилендарски“ , специалност предучилищна педагогика. От 2012 г. съм сертифициран преподавател по методиката на Мария Монтесори. Интересувам се от психология и междуличностно общуване. Майка съм на две деца - непримирима и търсеща за тях най-добрите алтернативни методи и средства за обучение и възпитание.

 

Това е водещият мотив, който ме отведе в попрището на сугестопедията. Завърших 2 нива на обучение по английски език по методиката на сугестопедията, за да проследя и наблюдавам върху себе си процесите и възможностите на сугестопедичното обучение. Сама се убедих в удивителните резултати на тази методика.


2015 г. преминах курс на обучение за преподаватели сугестопеди, организиран от фондация „ Професор доктор Георги Лозанов и професор доктор Евелина Гатева“. Продължавам да се интересувам от сугестопедичната наука, водена от личното си убеждение, че скритите резерви на хората, могат да бъдат изведени на преден план по лесен и ненасилствен начин.

Татяна Радева

Център по сугестопедия БлагодаряКазвам се Татяна Радева. Завърших предучилищна и начална училищна педагогика в Бургас през 2001 г. Действащ учител съм в детска градина и работата с децата ми дава много любов и топлина. Винаги обаче търсех нови методи на преподаване на знанията за децата, защото виждах че всяко дете е индивидуално и има различен темп на запомняне и усвояване. Най- важната задача за мен винаги е била децата да са спокойни в обучаващата среда и да придобият увереност , че могат да се справят. 


Така стигнах до сугестопедията. Влюбих се в метода на преподаване на Проф. д-р Лозанов с неговата хуманност и приказност, с възможността децата да учат в атмосферата на любов, свобода и радост.

 

 

Център по сугестопедия Благодаря

Основател Диана

Център по сугестопедия БлагодаряАз съм Диана. Когато бях съвсем малка, един възрастен дядо обичаше да се шегува с мен по следния начин : „Диана Бибиана – ходила на луната и паднала на земята”. Дали под въздействие на тази негова шега, аз бях убедена, че мога да летя. Ама наистина. Освен това, когато останех сама вкъщи обичах да застана до прозореца и да си представям как ще порасна чаак до небето.


Днес тайно се надявам да си остана сред „хвърчащите хора”, за които е едноименното стихотворение на Валери Петров. Въпреки това обаче, вече знам, че не е достатъчно само да имаш възвишени мисли, тъй като те не помагат много, ако не бъдат последвани от реални действия.


Отне ми известно време да намеря кое е онова нещо, което ще ми позволи не само да осъществя себе си, но и да виждам, че правейки го допринасям поне с мъничко за това моят свят да стане по-добър. Или по-скоро да става по-добър – всеки ден по малко. Любимото ми мото, което намирам за истински вдъхновяващо, е „Бъди промяната, която искаш да видиш в света” на Махатма Ганди. Убедена съм, че всеки от нас има наистина безграничен потенциал за това - трябва само да го открие и реализира. Тази идея е едно от нещата, които ме привлякоха в сугестопедията. А останалите неща... на практика са седемте закона, в които аз открих и собствените си убеждения, като се започне от това, че любовта е основната и най-важна съставка на всяко красиво творение, като се мине през свободата, която безспорно е висша ценност за мен, през златното сечение, или златната среда, към която винаги съм се стремила, убеждението, че нещо необикновено се случва (аз наистина вярвам, че чудесата са навсякъде около нас), и се стигне до изкуството, което намирам за едно от най-великите и най-облагородяващите проявления на човека.


Макар че от дете се увличам от всякакви изкуства, никога не съм се занимавала професионално с някое от тях. Завършила съм Приложна лингвистика с английски и френски език, а после магистратура по писмен превод във Великотърновския университет. Работила съм като гимназиален учител и преводач. Този опит ми помогна да усъвършенствам езиковите си познания, както и да разширя кръгозора си. Особено щастлива съм, че имах възможността да проведа шестмесечен стаж в отдела за писмен превод към Европейския парламент. Преимуществата, които извлякох от него са безкрайно много, но аз най-много ценя това, че ми помогна да осъзная невъзможността дори и на най-престижната работа да ми донесе удовлетворението, което искам, ако не ми позволява да изявявам себе си.


В мен назряваше идеята за създаване на център, в който децата да могат развиват творческия си потенциал. Разбира се, както обикновено се случва, вдъхновение за това черпех от двете си деца – Мила и Явор. Кандидатствах с проект върху тази идея в конкурс за социални иновации, организиран от Института към Европейска инвестиционна банка и проектът ми беше избран сред 15-те финалисти от цяла Европа – единствен от България. Макар да не бях сред победителите, самият факт, че достигнах до там ми даде кураж да продължа да търся начин да реализирам идеята си.


Така стигнах до сугестопедията. В нея открих точно това, което винаги бях търсила – начин за разкриване както на моя собствен потенциал, така и този на другите.


През пролетта на 2014 година завърших обучение за преподавател сугестопед, а през юли същата година открих център по сугестопедия БЛАГОДАРЯ, в който вече повече от година водя курсове по английски език за възрастни, а от септември 2015 година в центъра вече се работи и с деца. Безкрайно съм щастлива, че успях да намеря съмишленици, които ме подкрепят в моето начинание.


Мечтите се сбъдват, стига да вярваме в тях!

 

Първи Рожден Ден

Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря
     
Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря
 

Откриване на центъра

 
Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря
     
Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря
     
Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря
 

Занималня

 
Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря
     
Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря
     
Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря
     
Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря
     
Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря Център по сугестопедия Благодаря

 

Карта

 

Център по сугестопедия Благодаря

 

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Център по сугестопедия Благодаря - Стара Загора


Център по сугестопедия Благодаря - Стара Загора

0887 087 317

Школи и курсове

Стара Загора, бул.Митрополит

                         Методий Кусев 41

Център по сугестопедия Благодаря

Център по сугестопедия Благодаря