Частна детска градина и училище Дъга ( Visit Website )

Частна детска градина и училище Дъга

Частно основно училище и детска градина ДЪГА се намира в гр. Банкя и се помещава в най-голямата сграда на Балканския полуостров, проектирана и строена за нуждите на децата...

Презентация

История

Частно основно училище и детска градина ДЪГА се намира в гр. Банкя и се помещава в най-голямата сграда на Балканския полуостров, проектирана и строена за нуждите на децата.

ДЪГА е член на Българската асоциация на частните училища (БАЧУ), Движението за съвременно училище в България (ДСУБ) и Скаутското движение в България (СДБ). ДЪГА работи по европейски проекти с партньори училища от Белгия, Великобритания, Латвия и др. ДЪГА е мястото, където децата Ви ще бъдат обучавани, възпитавани и обичани!

Развитие

 • 1993г. - Създаване на фирма за педагогически услуги
 • 1993г. - Основана Детска градина ДЪГА
 • 1999г. - Създадено Начално училище ДЪГА
 • 2000г. - Приети като членове на БАЧУ
 • 2002г. - Приети за членове на ДСУБ
 • 2003г. - Развито в основно училище
 • 2005г. - Приети в Асоциация на Кеймбридж училищата
 • 2006г. - Създаване на парти клуб

Семейството на Дъга

Грижите за нашите деца са едно от най-големите предизвикателства, с които човек се сблъсква. Годините на детството са трудни за родителите. В стремежите си да направят всичко за тях, да ги предпазят от всичко възможно, те понякога бъркат. Тук на помощ идват педагозите. В детската ясла, в градината, после в училище те започват да градят много умения в децата. Нашата задача, като родители и учители е постепенно да направим децата ни самостоятелни. Още от раждането им ние трябва да ги насочваме към независимост.

Да им даваме обич и подкрепа, да живеем с вярата, че ще станат разумни и стойностни хора, но винаги като родители ще затаяваме дъх, когато се препъват и ще ликуваме, когато продължават напред. Децата ни ще навлязат в живота с обичта, мъдростта и самочувствието, което сме имали смелостта да им дадем. Със сигурност ще срещат пречки и препятствия по пътя си, ще имат синини, понякога ще плачат, но ако сме се справили добре, децата ни ще знаят, че човек се учи от грешките си и че животът е едно непрекъснато предизвикателство, което чака да бъде изживяно. Не можем да взимаме вечно битките на нашите деца, не можем и да ги избегнем.

База

Частна детска градина ДЪГА се намира в гр. Банкя, на около 10 км. западно от столицата, който е вълшебно съчетание на планински въздух и минерална вода.

Детската градина е разположена в най-слънчевите ни помещения. Разполагаме с отделни стаи за игра, музика, рисуване, хранене. Стаите са уютни, топли и цветни, за да направим живота на нашите деца слънчев и весел. Тоалетните са шарени и чисти, за да се чувстват децата комфортно. Мивките се понижени и съобразени с ръста на децата.

Ние посрещаме децата с усмивка, ще ги прегърнем и успокоим, ако се чувстват неспокойни. Ще им помогнем да се съблекат и подготвят за веселия ден, който ги очаква, но и ще ги учим да бъдат самостоятелни. Ние говорим с тях като с големи и уважаваме техните желания и идеи.

Организация:

 • Целодневни занимания
 • Транспорт от и до дома
 • Обяд и две закуски
 • Медицинско обслужване
 • Висококомпетентен екип

 

Частно основно училище ДЪГА

Частно основно училище ДЪГА се намира в гр. Банкя, на около 10 км. западно от столицата, който е вълшебно съчетание на планински въздух и минерална вода. Цялостната концепция на училището е подчинена на пълноценното формиране на личността на ученика в интелектуално, естетическо и физическо отношение.

Организация:

 • Целодневно обучение
 • Училищен транспорт от и до дома
 • Обяд и две закуски
 • Медицинско обслужване
 • Организиран отдих и спорт
 • Занимания по интереси
 • Участия в конкурси, състезания и олимпиади
 • Помощ от психолог и логопед при нужда

 

Детска градина

     
     
 

Основно училище

 
     
     

 

Карта

 

 

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Частна детска градина и училище Дъга - Банкя

Частна детска градина и училище Дъга - Банкя

0885 633 306 / 0879 350 531

Детски градини

Банкя, ул.Царибродска 5

Мнения на родители

Синът ми Йордан израстна в Дъга. Приеха го в детската градина през 2005, когато беше на две годинки. В момента е втори клас и трябва да споделя, че за него пътя от малките, през предучилищната група до училищната скамейка беше толкова естествен, без сътресения за самото дете, а и за нас, неговите родители. Аз никога не съм виждала моето дете да плаче в детската градина. Спокойно мога да кажа, че това е неговия втори дом. Измежду многото хубави неща, които могат да се кажат за атмосферата в училище Дъга е, че децата се чувстват сигурни, спокойни и мотивирани да постигат повече.

 

 

Първокласниците и седмокласниците са приятели, детето ми никога не се е страхувало от големите. Повечето от учителите в Дъга са педагози с дълъг стаж, които знаят как се създават навици за учене и какво да изискват от децата, да бъдат строги, но и да обичат и да се гордеят с постиженията на своите деца. Защото те ги наричат именно така. Обучението на децата е целодневно, което дава на родителите един пълноценен работен ден без притеснения. Факта, че класовете са по-малки всъщност дава възможност на учителите да обърнат на учениците вниманието, от което те имат нужда и да работят задълбочено с тях. Дъга е мястото, където децата Ви ще бъдат обичани.

Светла Няголова
12.12.2011