Д-р Ангел Недялков ( Visit Website )

Гинеколози Бургас Д-р Ангел Недялков Д-р Ангел Недялков
Д-р Ангел Недялков

Специалист по Акушерство, Гинекология и Репродуктивна Медицина, който практикува в гр. Бургас.


Презентация

Д-р Ангел Недялков Д-р Ангел Недялков Д-р Ангел Недялков Д-р Ангел Недялков Д-р Ангел Недялков

Д-р Ангел Недялков

Д-р Ангел Недялков

Специалист по Акушерство, Гинекология и Репродуктивна Медицина, който практикува в гр. Бургас.


Професионалният път на д-р Недялков започва в университетската болница в гр. Плевен, преминава през работа като акушер-гинеколог в гр. Кубрат. След това 5 години работи в Майчин дом - Варна. От 2013 г. е в гр. Бургас и е работил в МБАЛ Дева Мария.


През годините д-р Недялков е специализирал гинекологична ендокринология и стерилитет, ултразвукова диагностика в акушерството и гинекологията, фетална морфология, 3D и 4D ехография, лапароскопия и хистероскопия.


Понастоящем работи в болница Бургасмед, преглежда и проследява бременност в МЦ Маджуров
Работи и по Здравна Каса.

 

Д-р Ангел Недялков

Основните дейности на д-р Недялков са:

Стерилитет(мъжко и женско безплодие)

Стерилитетът е заболяване или състояние на репродуктивната система, най-често диагностицирано, когато двойката е имала една година полови контакти без предпазни средства и въпреки това не се е получило желаното забременяване, или ако жената в семейството е преживяла няколко спонтанни аборта. Приблизително 35% от стерилитета се дължи на проблеми при жената, а други 35% на проблеми при мъжа. За установяване на причините за безплодието трябва да се проведат изследвания:
Хормонални, спермограма, оперативни (HSG ,Лапароскопия) и др. Лечението е в зависимост от установената причина за стерилитета.
Извършване на ехографски тест за проходимост на маточните тръби посредством най-съвременната ЕхЕmFoam технология, напълно безболезнено!!

 

Проследяване на нормална и рискова бременност

След установяване на бременност се проследява ехографски развитието на плода. Обикновено към 10-та седмица бременната жена се регистрира в женската консултация и започва нейното ежемесечно проследяване. По желание на бременната се извършва биохимичен скрининг за хромозомни аномалии. Периодично се извършват лабораторни и ехографски изследвания.

 

Ехографска диагностика на плода (фетална морфология)

Това е обстойно и специализирано ултразвуково изследване на основните органи и системи на плода. В зависимост от гестационния срок се получава информация за развитието на плода и протичането на бременността. Целта е да се оцени анатомията на плода и да се изключат или установят аномалии, които се проявяват в по-късните срокове от бременността. Прави се оценка на размерите и растежа на бебето, плацентата, пъпната връв и околоплодните води, маточната шийка, кръвотока в различните съдове на плода и матката. Може да се използва 2D-ехография и 3D – 4D-ехография с или без доплерово изследване.

 

Раждане-нормално и оперативно

При проследяването на бременността в деветия лунарен месец се прави планиране на раждането, дали ще е нормално или оперативно. Това зависи от състоянието на майката, на плода, придружаващите заболявания или прекарани предходни операции. Оперативното родоразрешение(Цезарово сечение) може да бъде извършено планово или по спешност. Всички възможности се обсъждат с бременната жена и нейните близки.

 

Рутинни профилактични гинекологични прегледи.

Профилактика на рак на маточната шийка- цитонамазка (обикновена) и течнобазирана цитология, колпоскопия. При влагалищно течение, възпаления-микробиологични изследвания на влагалището, изследване за хламидия, уреаплазма и микоплазма. Ехографско изследване на матка, маточни тръби, яйчници и съседни органи.

 

Диагностика на заболявания и тумори на женските полови органи.

При предракови изменения на маточната шийка се извършва биопсия или широкобримкова ексцизия. (LLEETZ, LOOP). Лапароскопски може да се огледат и да се вземат проби от корема, яйчниците,матката, маточни тръби и други вътрешни органи.

 

Оперативно лечение на доброкачествени и предракови гинекологични заболявания

Конизация на маточната шийка при дисплазия. При маточни доброкачествени тумори (миома), яйчникови кисти или солидни тумори, ендометриоза, запушени маточни тръби (хидросалпинкс), при болкови състояния и за диагностика на неясни състояния се извършват гинекологични операции-лапароскопски (безкръвни) или по преценка с отваряне на корема.

 

Минимално инвазивна ендоскопска гинекологична хирургия.

При вътрематочни заболявания (неправилни маточни кръвотечения, миомни възли в кухината на матката, полип, хиперплазия, аденомиоза, стерилитет, загубени конци на спирала) се извършва хистероскопия. Това е високо специализиран диагностично-оперативен метод, при който през канала на маточната шийка се прониква в маточната кухина със специален апарат, снабден със светлина и видеокамера и през който се извършва операция вътре в матката.
Лапароскопия-диагностична или оперативна. При миома на матката, яйчникови новообразувания, диагностика и лечение на стерилитет, болка в таза с неясен произход, извънматочна бременност. През малък разрез на пъпа в корема на пациентката се поставя камера със светлина и през допълнителни 2 или 3 по-малки отвора се вкарват работните инструменти, с които се оперира. Тези операции се извършват с обща анестезия и еднодневен болничен престой.

 

Гинеколологична ендокринология

 

Гинеколози Бургас

 

Д-р Ангел Недялков

 

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Д-р Ангел Недялков - Бургас


Д-р Ангел Недялков - Бургас

0988 337 403

Клиники

Бургас

Д-р Ангел Недялков

Д-р Ангел Недялков