Художествена галерия Силистра ( Visit Website )

Силистра Силистра Силистра
Художествена галерия Силистра

Художествена галерия Силистра се помещава в една от най – представителните сгради в нашия град строена със средства на силистренски граждани в края на XIX в...


Презентация

Силистра Силистра Силистра Силистра Силистра

Силистра

Художествена галерия Силистра

Художествена галерия Силистра се помещава в една от най – представителните сгради в нашия град строена със средства на силистренски граждани в края на XIX в. Завършена през 1892 г. като първото Педагогическо училище. През годините тя е функционирала като Съдебна палата, Административна палата, Втора гимназия и Музейна експозиция.

 

Фонда на Художествена галерия Силистра вече има над 1500 художествени творби – живопис, графика, скулптура, които запознават посетителите, специалистите и културолозите с ценни творби от българското изобразително изкуство.

 

Изключително популярна е Зала 13 на втория етаж, където сред творбите от постоянната колекция редовно се провеждат представяния на книги, рецитали, камерни концерти и други. В този си вид Силистренската Художествена галерия се утвърди като един истински музей на българското изобразително изкуство и значим център в културния живот на Силистра.

 

Карта

 

Силистра

 

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Художествена галерия Силистра


Художествена галерия Силистра - Силистра

086 822 039

Галерии

Силистра

Художествена галерия Силистра

Силистра