Хотел Беркут - Пловдив   ( Visit Website )

Хотел Беркут - Пловдив

предлага на своите гости 22 просторни двойни стаи (две от които мансардни), 2 апартамента и 1 апартамент-лукс.

Презентация

Добре дошли на страницата на хотелски комплекс Беркут !

Панорамно разположен в полите на Родопите, в началото на Родопския рид „Чернатица” и само на 8 км южно от град Пловдив, с прекрасен изглед към града на тепетата, хотел „Беркут” е чудесно съчетание на красива природа, спокойствие, съвременни удобства и уют. Ако търсите хотел в Пловдив, то Хотел "Беркут" е точното място.


Село Брестник, край което е разположен хотела, е населено място, известно със своите фолклорни и културни празници. В непосредствена близост до него се намират манастирите „Св. Георги” и „Св.Козма и Дамян”, а на половин час път с автомобил е разположен вторият по големина манастир в България – Бачковският манастир, както и манастирите „Св.Кирик и Юлита”, „Св.Петка Мулдавска”, Араповски манастир „Св.Неделя”.

Името на хотелa идва от древната българска дума " Беркут " , която  означава скален орел. Позовавайки се на легендата, прабългарите са били водени от летящият пред тях орел по време на миграцията им към земите на днешна България. Те се прекланяли пред орела като символ на могъщество и сила. Статуетка на тази птица е съпровождала хан Аспарух. Българският владетел е считал най-силния, най-смелия и мощнокрилия сред орлите за свой закрилник.

 Усещане за предстоящи приятни мигове обзема още при навлизане в района на хотела, който разполага със собствена паркова среда.

На разположение на гостите са удобни стаи с прекрасен изглед, ресторант с разнообразна изискана европейска кухня и подбрани български ястия, просторна лятна градина в подножието на планината Родопи, СПА-център, а ако целта им е бизнес мероприятие, то те ще получат и професионално съдействие за неговото провеждане. 

 

Настаняване

Хотел „Беркут” предлага на своите гости 22 просторни двойни стаи (две от които мансардни), 2 апартамента и 1 апартамент-лукс. В началото на тази година, част от хотелската база беше напълно обновена. На девет от двойните стаи се направи основен ремонт. Всичките стаи са с напълно ново обзавеждане и оборудвани с плазмени телевизори. В пет от стаите са поставени големи легла-спални. Двете мансардни стаи са със стандартни три легла.
Хотелът разполага с една стая, която е специално пригодена за хора в неравностойно положение.

 

Във връзка с помените в Закона за общественото здраве, тютюнопушенето в хотела е забранено навсякъде, освен в пригодените за целта помещения.Гостите ползват чип - карти за достъп и осветление. За сигурността им се грижи 12 часова охрана в денонощието и СОТ 24 часа.

 

Хотелът разполага с асансьор, в удобна близост до стаите и едновременно на достатъчно разстояние, за да осигури спокойствие и уединение на почиващите.Гостите могат да се възползват и от допълнителни услуги като сешоар, пране, гладене, рум-сервиз -в часовете на работа на ресторанта / за напитки и студен бюфет /, събуждане по телефона, поръчка на такси, както и възможност за наемане на сейф и използване на безплатен паркинг.

 

На рецепция клиентът може да закупи санитарни и козметични продукти .В изградената спортна база ( намираща се на първи етаж ) можете да ползвате закрит басейн, фитнес, парна баня, сауна и джакузи.Над 50 вида масажи ще Ви бъдат предложени от рехабилитатор.През летните дни посетителите на басейна ползват безплатно шезлонги и чадъри в откритата градина на хотела. Там е ситуиран и летен бар които предлага топли и студени напитки и сандвичи.

 

В откритата ни спортна база ( пред хотела) можете да поиграете футбол на малки врати, тенис или бадминтон; волейбол или баскетбол. Зацелта можете да наемете или закупите спортно оборудване от хотела.

 

В богато оборудваната ни заседателна зала можете да проведете конференция или срещи. На Ваше разположение са  - бяла магнитна дъска; Флипчарт ; Екран; Мултимедия.В свободното си време можете да поиграете табла, карти, монополи, домино - които ще Ви бъдат предоставени от Рецепция.

 

СПА рецепция

Нашите служители ще Ви посрещнат в просторната и светла СПА рецепция, където на разположение можете да намерите всичко необходимо, за да влезете и да се възползвате максимално от предлаганите услуги.

 

Инфраред сауна
 
Инфрачервените сауни се използват за сваляне на тегло и почивка.
Инфрачервените лъчи, вид светлина, се използват за нагряване на предметите в сауната вместо горещ въздух.
За разлика от конвеционалните спауни, при инфрачервените сауни, дихателната система на човека не е изложена на горещ въздух.
 
 
Аромо сауна
 
Ароматичната сауна се основава на терапевтичния ефект на ароматите върху целия организъм. Това е дървена ароматична сауна с електрически нагревател (70 градуса по Целзий). Тя е идеалната комбинация от водна пара и ароматни етерични масла, които подсилват ефекта на обикновената суха сауна.. Вдишването на лавандула, смирна или евкалиптова есенция е препоръчително за белите дробове и дихателните пътища.
 
Финландска сауна
 
Суха баня с ниска влажност на въздуха и температура от 90 градуса по Целзий. Редуването на горещо и студено, както и фазите на почивка характеризират класическия ход на сауната. Подобряват се кръвообращението и подлива имунната система.
 
 
Парна баня
 
Най-добрите резултати от парната баня се постигат когато температурата на въздуха е между 43 и 46 градуса Целзий, а относителната влажност е 100%. В парната баня трябва да има мъгла или пара. С други думи, в парната банятрябва да има генератор на пара и контролни системи, които да предотвратят загубата на парата. Парната баня води до изпотяване и подмладяване.
 
Хамам
 
Хамамът е традиционна парна баня, символ на източната култура, чиято основна философия е физическото и духовното пречистване.Хамамът е уникален ритуал за релаксация и детоксикация на организма. Тази термо-терапевтична процедура повишава защитните сили на организма и забавя процесите на стареене.Посещението на хамам подобрява кръвообращението, помага при безсъние и подмладява и тонизира кожата. Под въздействието на топлината и парата в турската баня се подобрява работата на сърдечносъдовата система и капилярите, отпушват се порите и протича активна детоксикация на организма.
 
Фитнес
 
Подходящ както за ежедневна тренировка и поддържане на кондицията, така и за силова тренировка. Изключително подходящ за дамската част.

 

Галерия

Хотел Беркут - Пловдив Хотел Беркут - Пловдив Хотел Беркут - Пловдив
     
Хотел Беркут - Пловдив Хотел Беркут - Пловдив Хотел Беркут - Пловдив
     
Хотел Беркут - Пловдив Хотел Беркут - Пловдив Хотел Беркут - Пловдив
     
Хотел Беркут - Пловдив Хотел Беркут - Пловдив Хотел Беркут - Пловдив
     
Хотел Беркут - Пловдив Хотел Беркут - Пловдив Хотел Беркут - Пловдив
     
Хотел Беркут - Пловдив Хотел Беркут - Пловдив Хотел Беркут - Пловдив
     
Хотел Беркут - Пловдив Хотел Беркут - Пловдив Хотел Беркут - Пловдив

Карта

 

 

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Хотел Беркут - Пловдив
N/A
N/A
Хотели
N/A

N/A

Заведения