Семеен хотел Лъки ( Visit Website )

Нощувки Банкя Семеен хотел Лъки Семеен хотел Лъки
Семеен хотел Лъки

Само на 10км. от София,в подножието на Люлин планина, ви очаква гр.Банкя. Пет екопътеки опасват живописните околности на градчето - две към манастирите Св.Троица и Св. Петка, две по поречието на реки и една при Пътеката на здравето по чието протежение минава озонния слой който носи славата на Банкя.

Презентация

Семеен хотел Лъки Семеен хотел Лъки Семеен хотел Лъки Семеен хотел Лъки Семеен хотел Лъки Семеен хотел Лъки

Семеен хотел Лъки

Само на 10км. от София,в подножието на Люлин планина, ви очаква гр.Банкя. Пет екопътеки опасват живописните околности на градчето - две към манастирите Св.Троица и Св. Петка, две по поречието на реки и една при Пътеката на здравето по чието протежение минава озонния слой който носи славата на Банкя. Никъде другаде по света не съществува такъв уникален климат - свежестта му се дължи на специфичното въздушно течение - бриз, който непрекъснато раздвижва и опреснява въздуха над Банкя. Боровите гори и богатата флора насищат планинския бриз с фитонциди и отрицателни йони, а това придава на въздуха и лечебни свойства.

На 2 км. от центъра на града,близо до боровата гора се намира Комплекс Лъки. Разполага с 2 хотелски части и капацитет за 40 гости. Стаите са двойни, тройни, студия и апартаменти със самостоятелен санитарен възел, кабелна телевизия, климатик и интернет. Лятото имате възможност да се разхладите в басейна, както и да си приготвите сами вкусно барбекю в градината.

В града има възможност да се ползват Спа центрове и басейни с топли минерални води. Както в древността така и днес, минералните извори са най-ценното богатство на града. Водата се използва както за пиене, така и за водолечение. Тя е слабо минерализирана, азотнотермална вода и е сходна по състав с прочутите извори Виши във Франция.

Любителите на конната езда са улеснени от близостта на Хиподрума, който на Тодоров ден кипи от емоции!


Банкя и лечебната му сила

Банкя и лечебната му сила

Уникалният климат на Банкя се дължи на напречно въздушно течение, съставено от аерозол с разтворени в него неутрални и електрически заредени йони.

 

Лечебна сила на въздуха придават и фитонцидите, които се излъчват от боровите насаждения около града. Растителността обогатява въздуха и с високо молекулярни ароматични вещества.

 

Оздравителните възможности на въздуха се дължат на това, че в района не се наблюдават вредните за хората био патогенни вертикални земни лъчения. Районът спада към т.нар. индиферентна зона, в която организмът преодолява без външна помощ настъпилите реакции в резултат на промени в налягането.

 

Банкя и лечебната му сила

Пътеката на здравето

Пътеката на зравето към кв. Градоман, над която преминава въздушното течение, обогатено с най-много озон, привлича туристи отблизо и далеч.

 

     

 

Банкя и лечебната му сила

Клисурският манастир Света Петка

Изграден е през 13 век, обновен през 18 век. Голяма част от манастира е покрита със стенописи, които са рисувани през последните години.

 

Храмовият празник е на 14 октомври - Петковден.

 

     

Нощувки Банкя

 

Семеен хотел Лъки

 

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Семеен хотел Лъки - Банкя

Семеен хотел Лъки - Банкя

02 9 972 396 / 0886 668 373

N/A
Хотели

Банкя, ул. Ручей 33

Семеен хотел Лъки

Цени:

Двойна стая лукс - 40лв
Цена Студио - 50лв
Апартамент - 65лв

Семеен хотел Лъки