Къща за гости Хриси

  • Къща за гости Хриси

    Къща за гости Хриси

    е едно семпло, изчистено от кич и натруфеност място. Това е най-подходящият избор за тези, които не търсят лукса на големите хотели, а уюта и чистотата на селото.

Къща за гости Хриси

Къща за гости Хриси

Къща „Хриси” се намира в село Донковци на 7 километра западно от град Елена и само на 300 метра от язовир „Йовковци”. Къщата има уникално разположение. Тя наднича от на красиво възвишение в края на селото, до самата гора. Съвсем наблизо се открива красива панорамна гледка към язовира, едно от най-големите водохранилища в България.

Къща „Хриси” разполага с четири комфортно обзаведени стаи с капацитет 8-10 човека. Тук имате уникалния шанс да усетите топлината и мириса на едновремешните джамали – абсолютно запазени и действащи. Те отопляват много по-добре от всяко локално парно, а и усещането е наистина различно.

На разположение на гостите е и механата. Домакините са се постарали да задоволят всички нужди и създадат всички удобства за самостоятелно приготвяне на храна и сервиране.

С абсолютно съхранен автентичен стил е огнището, в което трябва да запалите жив огън. Той ще създаде усещане за уют и топлота, за интимност и доверие сред вашата компания и любими хора. И ще прекарате незабравими часове тук.

Снежните зими в Балкана са приказно красиви. Това е вашето място да посрещнете празниците с любима компания. В къщата или с резервация в някое от заведенията в града.

Цена за цялата къща: 120 лева на ден.
Цените за Коледните и Новогодишните празници се договарят отделно.

Къща за гости Хриси

Развлечения

Къща „Хриси” е типичното място за така наречения отскоро популярен у нас „селски туризъм”. Нещо повече: тя е създадена с тази цел. Предоставя на своите гости достъп до прекрасна природа, чист въздух, тишина.

Близостта до язовира я прави предпочитано място за запалените риболовци.
През горещите летни дни можете да се разхладите на плаж или да се насладите на прохладата на къщата въпреки, че е без климатик.

Ако случите подходящи условия може да отидете за гъби в близката гора.

През дните, когато не сте на риболов, за билки или гъби, или на плаж, можете да си организирате пикник, който да завърши с разходка с лодка по язовира. Спуснете се по ръкавите му и снимайте. Защото това, което ще видите трябва да се сподели с приятелите.

Когато ви омръзне селската идилия и тишина, съвсем наблизо е Елена. През по-голямата част от сезоните доста оживена, с всички предимства и недостатъци на утвърдил се туристически център.

Тази фирма е регистрирана на следните места: