Калоянова Крепост ( Visit Website )

Калоянова Крепост

Атракцион Калоянова крепост се намира на 2 км от магистралата София-Варна на пътя между Велико Търново и Арбанаси върху прочутото с чистия си въздух и необикновено беломорско течение Арбанашко плато, в непосредствена близост до конната база и телевизионната кула. От него се открива невероятна гледка от птичи поглед към старопрестолния град...

Презентация

Калоянова Крепост

Атракцион Калоянова крепост се намира на 2 км от магистралата София-Варна на пътя между Велико Търново и Арбанаси върху прочутото с чистия си въздух и необикновено беломорско течение Арбанашко плато, в непосредствена близост до конната база и телевизионната кула. От него се открива невероятна гледка от птичи поглед към старопрестолния град.

 

Атракцион Калоянова крепост е едно смело предизвикателство към историята - средновековна крепост с бойници и кули, в която се влиза по дървен мост.

 

Паметникът на цар Калоян се издига величествено пред крепостта и е най-новият в съвременната история на България.

 

Историческите препратки са част от визията, интериора и артистичните праграми. Парапетите, аплиците и декоративната украса са реплики на оригинали, намерени на хълма Царевец.

Ресторант

Ресторант Калояновата крепост разполага с 450 седящи места, огромна сцена-дансинг, перфектен саунд и ефектно осветление – собствен оркестър и музикално-артистични програми с гост изпълнители.

 

 • първата в България звукова система Avalon (САЩ) за жива клубна музика
 • Ефектно интериорно и екстериорно осветление по проект на италианската фирма Coemar

 

Богат избор на национални ястия и специалитети, огромно разнообразие на алкохолни и безалкохолни напитки, здравословна кухня и кулинарни изненади.

 

Ресторантът предлага отлични условия за фирмени и семейни тържества, абитуриентски балове, сватби, детски празници.

 

Собствен паркинг – над 100 места

 

Лятна градина с 200 места, детски кът, конни атракции

Хотел

Хотел Калоянова крепост е 2 звезди.

 

Хотелът предлага 10 двойни стаи, 2 ЛУКС и 2 VIP стаи.

 

Стаите са оборудвани с двойна спалня, собствен санитарен възел, минибар, телевизор, кабелна телевизия, интернет, рум сървиз, копирни услуги, поръчка на такси, събуждане от сън

 

Стаите ЛУКС са с джакузи и парна баня в самата стая, а Стаите VIP са с двойно джакузи

 

Цените за една нощувка
Стая Двойна Единична
STANDARD 60 лв 48 лв
DELUXE 70 лв 70 лв
VIP 80 лв 80 лв

 

Отстъпки за допълнително легло
Деца до две годишна възраст Безплатно
Деца от 2 до 14 години 23 лв
Възрастен 40% от цената на стаята

 

 

Атракции

 • Спектакъл Историята на живо - посрещане на цар Калоян на кон и свитата му (по заявка)
 • Програми Фолклорна магия
 • Музика на живо – оркестър и DJ
 • Гост изпълнители – поп, поп фолк, рок, джаз
 • Търновската царица и Цар Калоян – снимка с царски одежди и атрибути
 • Фотосесии с костюми на Второто българско царство
 • разходка с каляска около крепостта – 2 маршрута (по заявка)
 • разходка на кон по Арбанашкото плато (по заявка)
 • разходка с хеликоптер (по заявка)

 

Велико Търново

 

Арбанаси

 

По пътя на Римскитe легиони

 

Манастири - опознавателен тур

Девическият манастир Света Богородица - Манастирът с прочутата чудотворна икона на Богородица и Младенеца се намира в началото на с. Арбанаси, на 5 км. от гр. Велико Търново в посока Горна Оряховица.

 

 

 

 

 

 

Арбанашкият манастир Св. Никола - Разположен е в малка долина в югозападния край на с. Арбанаси на 5 км от Велико Търново. Той е основан по времето на Асеневци и след падането на българската столица Търново в 1393г. е разрушен от турците. През 1680г. манастира е възобновен, като тогава била построена и сегашната църква. По това време е издигнат и параклиса Св. Илия чийто стенописите са запазени и до днес.

 

 

Петропавловски (Лясковски) манастир – Св. св. Апостоли Петър и Павел -Петропавловският манастир (известен още и като Лясковски) е един от 14-те манастира в околностите на Велико Търново, които са били построени по време на Второто българско царство (12-14-ти век). Манастирът, кръстен на Светите братя Петър и Павел, е един от най-добре запазените манастири от това време, за което със сигурност е допринесла неговата неддостъпност. Той се извисява над високите и непристъпни скали на Арбанашкото плато, на около 6км североизток от Велико Търново. Манастирът и особено неговата 31-метрова камбанария се открояват забележимо на фона на хоризонта, напомняйки на тайнствен средновековен замък. В момента, в който човек се изкачи до манастира, терасата му разкрива великолепна гледка към Дунавската равнина и Стара планина.

 

Манастир Света Троица - Манастирът Света Троица, известен още и като Патриаршески манастир, е разположен на около 10 км. от античната крепост Царевец и старата българска столица Велико Търново. Намира се в прекрасна местност, в подножието на непристъпни скали. Първата обител в района датира от 1070 г.

 

 

Преображенски манастир - Преображенският манастир е разположен в изключително живописна местност на около 10 км. от античната крепост Царевец. Лежи в подножието на отвесни скали от лявата страна на р. Янтра и пътя от Велико Търново за Русе. Преображенският манастир е основан през 14-ти век и в момента е действащ. Няма запазени постройки от времето на създаване – сегашните сгради са построени през 19-ти век. Съборната църква “Свето Преображение” също датира оттогава.

 

Килифаревски манастир - Днешният комплекс на Килифаревския манастир Св. Рождество Богородично лежи на поречието на р. Белица на около 4 км. югоизточно от търновското градче Килифарево. Смята се, че в първоначалния си вид Килифаревският манастир е построен между 1348 и 1350 г. Основател е видният български духовник Теодосий Търновски, който с помощта на тогавашния владетел цар Иван Александър превръща Светата обител в едно от най-важните средища на средновековната българска просвета и книжнина.

 

Дряновски манастир Св. Архангел Михаил - Манастирът е построен от търновските боляри – братята Асен и Петър. През 14 век Светата обител е била едно от главните средища на исихазма и е давала подслон на множество монаси. В началото на на 15-ти век манастирът бива разрушен от османските нашественици. За пореден път и вече на сегашното си място Дряновския манастир е изграден към края на 17-ти век. Дряновските монаси активно са участвали в революционните борби за освобождение от турско иго.

 

 

Соколовски манастир - Соколският манастир Успение Богородично се намира на около 10 км от гр. Габрово, близо до с. Чарково и етнографския комплекс Етъра. Основан е през 1833г. от униатски архиепископ Йосиф Соколски. Той дошъл тук от Троянския манастир заедно с йеромонах Агапий. През 1836г. в Соколския манастир е открито килийно училище, а обителта се превръща в образователен център.

 

Галерия

     
     
     
     
     

 

Карта

 

 

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Калоянова Крепост - Арбанаси

Калоянова Крепост - Арбанаси

0882 111 113 / 0882 111 114

Атракции

Арбанаси, Калоянова крепост

Калоянова Крепост