Логопед и Психолог Надежда Стоянова ( Visit Website )

Логопед и Психолог Надежда Стоянова

Надежда Стоянова е завършила Тракийски университет -специална педагогика(бакалавър)и магистратура -логопед. Великотърновски университет Св.св.Кирил и Методий - обща психология(магистър)и консултативна психология(специализация)...

Презентация

Логопед Надежда Стоянова

Kомуникативните нарушения са нарушения на устната и писмена реч. Това са говорно и езикови нарушения. Те могат да възникнат както в детството, така в следствие на заболявания, които могат да засегнат центъра на речта в мозъка.

 

Най-леките нарушения, без органично увреждане, това са артикулационни нарушения на някои звукове, които поради една или друга причина не са се формирали правилно (или липсват) при развитието на детето. Най- често срещани нарушения са на звук (Р) и (Л), (С), (З), (Ш), (Ж), (Щ) и др. Заекването е също много често срещан проблем вследствие на психотравма, наследственост, как е протекла бременността на майката и раждането.

 

Тук е нарушена речевата плавност. Нарушена е кординацията между артиклационните, дихателните и фонационните мускулни.

Работата с логопед включва:

  • Възпитание и развитие на правилна реч
  • Развитие на моториката и фините движения
  • Създаване на програми за преодоляване на речевите нарушения
  • Диагностика на комуникативните нарушения.

Постановка на неправилно произнасяни звукове:

  • Възпитание и развитие на правилна реч
  • Развитие на моториката и фините движения
  • Създаване на програми за преодоляване на речевите нарушения
  • Диагностика на комуникативните нарушения.

 

Масажирането на всяка една клетка от тялото ни

Масажът удоволствие или лечение? Масажът освен за удоволствие, релакс или тонизиране влияе и на нашето здравословно състояние, може да се използва и за профилактика на заболявания, за глезотия(кеф).

 

Когато сте се подложили на това удоволствие ендокрината ви система започва да отделя хормони на щастието(ендорфини), които влияят на емоционалното състояние и успокояват нервната система(депресия, невроза).

 

Масажът подобрява кръвообръщението, което влияе на всички кости и стави(артрит, радикулит), освен това може да регулира и кръвното налягане(хипертония), изобщо масажът подобрява функционирането на всяка една клетка от тялото ни.

 

Психолог Надежда Стоянова

Надежда Стоянова е специалист по консултативна психология. Ако искате да се справите с кризите във вашия живот, да намерите сили да вървите напред, да смъкнете напрежението и тревогата, да предотвратите бъдещи неприятности, да стабилизирате целия си живот - тя ви очаква!

 

Карта

 

 

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Логопед и Психолог Надежда Стоянова - Стара Загора

Логопед и Психолог Надежда Стоянова

0879 467 610

N/A
Клиники

Стара Загора, ул.Юрий Венелин 2

N/A

Логопед и Психолог Надежда Стоянова