Некотерм ООД ( Visit Website )

Некотерм ООД

Възможностите за намаляване на разходите за енергия, използването на възобновяеми енергийни източници, най-новата техника с висок клас на енергийна ефективност - всичко това може да видите в новия ни офис. Тук ще Ви изготвим проект за нискоенергийна сграда и сградни инсталации, работещи с ВЕИ с нисък разход на енергия...

Презентация

Некотерм ООД

Некотерм ООД е инженерингова фирма създадена през 1991г. от маг. инж. Нейко Неков. Дейността си фирмата развива в областта на отоплението, климатизацията и ВЕИ (възобновяеми енергийни източници), като обхваща консултация, проектиране, монтаж, въвеждане в експлоатация и сервизно обслужване на изградените инсталации и съоръжения.

 

Благодарение на натрупания дългогодишен опит в сферата на топлотехниката и непрекъснато квалифициране на своя екип от професионалисти, Некотерм предлага на своите клиенти високoкачествено изпълнение на най-новите, най-ефективни системи за отопление и климатизация. Стремим се към постигане на оптимално отношение от първоначална инвестиция и разход за енергия според съществуващите нормативи.

 

В работата си следваме индивидуален подход за всяка конкретна ситуация, като се ръководим от Вашето желание и нашия професионален опит. За постигане на максимална икономичност и енергийна ефективност, екипът ни ще проектира за Вас най-подходящата инсталация съобразена с личните Ви предпочетания и конкретните архитектурни изисквания за Вашата сграда.

 

Ефективността на една система зависи от нейния енергиен разход и срок на изплащане. За да се възползвате най-добре от вложението си в даден имот, Вие трябва да използвате всички негови природни особености. За тази цел извършваме консултации, проектиране, издаване на енергийни паспорти, сертификати, оценка за съответствие и одит на енергийна ефективност на сгради.

 

Използването на възобновяеми енергийни източници, освен намаляване разходът за енергия води до намаляване на вредните емисии и опазване на околната среда.

Ние от Некотерм ще Ви съдействаме да построите сграда с най-нисък оптимален разход за енергия.

 

Услуги

 • Консултации за избор на нискоенергийни системи
 • Проектиране на нискоенергийни системи и сгради
 • Изготвяне на проекти за кредитиране по програми за енергийна ефективност
 • Издаване на енергийни паспорти
 • Издаване на енергийни сертификати
 • Изготвяне на оценка за съответствие на енергийна ефективност на проекти
 • Изготвяне на Доклад за обследване на сгради за енергийна ефективност
 • Проверка за енергийна ефективност на водогрейни котли и климатични инсталации
 • Доставка и монтаж на слънчеви инсталации
 • Доставка и монтаж на съоръжения работещи с биомаса
 • Доставка и монтаж на термопомпени инсталации
 • Сервиз и абонаментно поддържане на сградни инсталации, енергиен мениджмънт
 • Оценка за възвръщаемост на инвестиция във ВЕИ

ВЪЗОБНОВЯЕМИ ИЗТОЧНИЦИ НА ЕНЕРГИЯ

Слънчева техника - Високоефективни плоски и вакуумн и слънчеви колектори за използване на безплатната и неизчерпаема слънчева енергия. Екологични и надеждни, могат да се използват, както за затопляне на битова гореща вода така и да подпомагат отоплителната система. UPS системи.

Биомаса- Котли и камини работещи с биомаса - пелети от дървесина, дърва, дървени стърготини, дървесен чипс, костилки, натрошени черупки и др.

Термопомпи - Термопомпата извлича нискотемпературната енергия от околната среда /въздух, земя, вода/ и повишава температурата й за отопление на сградата. Използват се за отопление и охлаждане на помещения, вода за битови цели, басейни и др.

 

КЛИМАТИЧНА ТЕХНИКА

Охлаждане и отопление спестявайки електрическа енергия. Голямо разнообразие климатици, чилъри, конвектори, термопомпи и въздушни завеси за постигане на желания уют и комфорт в дома и офиса.

 

 

ГАЗОВА ТЕХНИКА

Газови котли, конвектори, програмируеми термостати, газ-сигнализатори, електромагнитни вентили, регулатори, стабилизатори и всичко необходимо за синьото гориво.

 

 

 

БОЙЛЕРИ

Тук ще намерите идеалният за Вас бойлер - обемни, проточни, стенни, стоящи, хоризонтални, вертикални, електрически, комбинирани, малки и големи, за домакинства и за производства.

 

 

 

ПОМПИ

Широка гама висококачествени помпи на водещите световни производители – енергоспестяващи, циркулационни, напорни, потопяеми, градински – за битови и индустриални нужди.

 

 

 

ИНФРАЧЕРВЕНО ОТОПЛЕНИЕ

Лъчисти газови, водни и електрически нагревателни панели, газови и електрически калорифери, тръбни нагреватели, топловъздушни агрегати.

 

 

ГОРЕЛКИ

Пелетни горелки, газови горелки, нафтови горелки, комбинирани горелки нафта-газ и мазутни горелки. Постигат високоефективност на изгарянето, чрез интелигентно и прецизно регулиране на горивния процес. Подходящи за котли за топла вода, парни котли, въздухонагреватели и други.

 

РАДИАТОРИ

Богат избор от традиционните алуминиеви, стоманени /панелни/, чугунени радиатори и лири за баня – стандартно бяло, цветни, хромирани. Така също луксозни дизайнерски радиатори и модели за почитателите на ретро стила.

 

 

ТРЪБНИ СИСТЕМИ

Многослойни тръби и пресфитинги, полипропиленови тръби, медни тръби (твърди, меки, изолирани) и фитинги, стоманени тръби, PVC тръби и маркучи за изграждане на инсталации за питейна вода, технологични и дренажни води, централно и локално отопление и климатизация.

 

АРМАТУРА

Радиаторни вентили, адаптори, нипели, обезвъздушители, тапи, клапи, манометри, термометри, термостати, контролери, предпазни клапани, възвратни клапани, смесители, тройници, колектори, термоглави, редукции, пружини, сферични кранове, шибърни кранове, холендри, крепежни елементи, гъвкави връзки, сервозадвижки, филтри, У-филтри и много други.

ДИМООТВОДИ

Неръждаеми гъвкави въздуховоди, прави и телескопични елементи, колена, тройници, тапи, клапи, контролни модули, скрепителни скоби, дефлектори, капаци против вятър, редукции, преходи и други.

 

 

 

ТОПЛОИЗОЛАЦИИ

За изолация на сгради от студ и жега, както и за запазване на енергията в топлинните системи и намаляване на загубния енергиен поток предлагаме плоска, тръбна и фасадна изолация от минерална и каменна вата, пенополиетилен и екструдиран каучук.

Карта

 

 

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Некотерм ООД - гр.София

Некотерм ООД - гр.София

02 97 33 303 / 0878 715 748

София, бул.Симеоновско шосе 99А

nekoterm@abv.bg

Сертификати и лицензии

 • Сертификат за акредитация
 • Удостоверение от АЕЕ
 • Удостоверение за професионална квалификация
 • Сертификат за членство в НИС
 • Сертификат за ВЕИ