Къща за гости "СОНИТА" (Visit Website)

Къща за гости СОНИТА Къща за гости СОНИТА Къща за гости СОНИТА
Къща за гости "СОНИТА"

Къща за гости "Сонита" се намира в село Ямна (Етрополе) - една от най-живописните части на Северна България.

Презентация

Къща за гости СОНИТА Къща за гости СОНИТА Къща за гости СОНИТА Къща за гости СОНИТА

Къща за гости СОНИТА

Къща за гости "СОНИТА"

Къща за гости „СОНИТА“ с. Ямна, Община Етрополе, област София се намира в с. Ямна в една от най-живописните части на Северна България. Имотът граничи с пътя, преминаващ през много живописни части и местности на Стара планина и свързващ Етрополска Рибарица с Тетевенска Рибарица. Разположението му разкрива една изключително красива и успокояваща гледка, ще предразположи почиващите към релакс и желание за планински преходи и забавления, както и за запознаване с природните забележителности. Има възможност за организиране на преходи с коне, както и за забавления и хобита с моторни средства.

В общите помещения има възможност за хранене, общуване забавления, както и за организиране на различни прояви. Гостите имат възможността сами да си приготвят храна, ако не желаят да бъдат обслужвани от персонала на къщата. За целта е предвидено оборудване, посуда и всички други необходими средства, както и е предвидено място за хранене. Броят на стаите за туристи е 3.

Къща за гости СОНИТА

Забележителности

Живописното село Ямна е разположено в Западна България, в полите на Стара планина. Разположено е в красивата котловина на река Малък Искър. Геоложкото и географското му разположение го определят като климатичен курорт, известен с прохладното лято и студената зима. Въпреки това селото се намира на такова място, че там през лятото се измерват температурни стойности, сходни с района на община Сандански. Това създава благоприятни условия за релакс и забавления. В община Етрополе успешно се развива селският туризъм, заради уникалната природа на Балкана и възрожденския бит. Не само през топлата част от годината, а и целогодишно района е посещаван от много туристи заради добре развития селски туризъм и красивата природа. Можете да се насладите на активен ловен туризъм, разходки сред приказната природа и посещения на природните забележителности. Селото е разположено сред обширни гори, въздухът е чист, леко влажен и действа успокояващо. Регионът около селото съчетава природни, културни и архитектурни забележителности на едно място, което поражда голям интерес за туристите.

Сред предпочитаните за посещение обекти в района са:

  • Къща за гости СОНИТАЕтрополски манастир "Света Троица" - Етрополският манастир се намирана около 5 км. източно от гр. Етрополе.
  • Ски писта „Кокалското“.
  • Изключителен интерес в близост до манастира представляват и каскадните водопади по река Малък Искър. Общината е предвидила детски кът със съоръжения за игра и масички за хранене.
  • Еврейската кула - типично средновековно отбранително съоръжение от XIV век.За жалост днес от нея са останали стени на 2-3 м височина,докато преди 15-тина години е била запазена почти.
  • Църква "Св. Георги Победоносец" - най-старата църква в Етрополе,в днешния си вид е от 1882 г.Строена е от брациговски майстори върху основите на стара средновековна църква, разрушена при кърджалийските нашествия.Изцяло е направена от речен камък.
  • Църква “Св. Архангел Михаил” - най-голямата в града,за нея се споменава още през 1600 г.,но в сегашния си вид е от 1837 г.Интерес представлява иконостаса ѝ от ажурна орехова дърворезба.
  • Къща за гости СОНИТАЧасовниковата кула на Етрополе.
  • Комплексът от двадесет и четири възрожденски къщи. Красиво разположени по течението на река Малки Искър, те се отличават с богатата си дърворезба по тавани, врати, таблени долапи, кошове на огнища, колони и др. Стените са варосани и колоритно обрамчени с дърво. Най-характерни са: Павелпончовата, Хаджигригоровата, Вълчевата и Арнаудовата.

Къща за гости СОНИТА

Настаняване

Настаняване в къща за гости "Сонита"

Къща за гости "Сонита" е къща на три етажа. Къщата е шумо и топло изолирана и предлага настаняване в две двойни и една единична стаи. Стаите са просторни, стилно и съвременно обзаведени и оборудвани със телевизор с кабелна телевизия, климатик и тераси.

От терасите на къщата пред погледа на гостуващите се разкрива чудесен изглед към великолепна Стара планина , басейн за горещите летни дни и обособен детски кът за най-малките гости.

Всекидневната е обособена от първи и втори етаж/с вътрешна стълба/, разпределени в три уютни къта. На първият етаж се намира една от камините, а пред нея е разположена мека мебел. На втория етаж са другите два къта пригодени за хранене и други занимания, там се на мира и напълно оборудвана кухня с всичко необходимо за самостоятелно приготвяне на храна.На първия етаж от вилата има голяма тераса с барбекю, баварски маси и с TV – за 20 човека. В обширния двор има каменно барбекю със заслон и маси с пейки за 10 човека за любителите на скарата.

Цени на къща за гости "Сонита"

На ден 210 лв. За по дълъг престой евентуално договорка за цената/намаляване/.

Цената не важи за официални празници.

Галерия

Карта

Тази фирма е регистрирана в следните категории: