Step by Step ( Visit Website )

Здравословен начин на живот Step by Step Step by Step
Step by Step

Водени от желанието да помогнем на хората да постигнат трайна промяна в живота си по отношение на възстановяване и запазване на своето здраве, ние си поставихме за цел да изградим една опростена, стройна система.


Презентация

Step by Step Step by Step Step by Step Step by Step Step by Step

Step by Step

Какви са нашите цели?

Водени от желанието да помогнем на хората да постигнат трайна промяна в живота си по отношение на възстановяване и запазване на своето здраве, ние си поставихме за цел да изградим една опростена, стройна система. В нея сме използвали както дългогодишния си опит, така и знанията си по Аюрведа, Традиционната Китайска медицина, българската народна медицина, също и модерните постижения на съвременната наука и по-специално новото направление Нутрициология.

 

Идеята ни беше да създадем такъв здравен център, който:

 • Предлага условия максимално близки до човешкото ежедневие, с цел придобитите в центъра знания и умения с лекота да се прилагат и след това;
 • Да предоставим необходимия минимум от знания за здравето и здравословния начин на живот;
 • Участниците в програмата да видят, усетят и разберат резултатите веднага след престоя си в центъра;
 • Проследяване на резултатите;
 • Работа в група за постигане на по-добра мотивация в подкрепяща среда;
 • Разнообразие в подходите и заниманията, без гладуване и екстремни натоварвания за избягване на стреса на организма;
 • Приятна обстановка в лесно достъпен център;
 • Достъпни цени с гъвкава програма за разплащане.

 

Step by Step

Постигнати резултати при 7 дневна програма

Публикуваната на сайта информация е със специалното разрешение на участници в програма „Здрави и елегантни“ !

 

От таблиците по-долу е видно, че намаляването на теглото е за сметка на разграждане на мазнините, а не на отделена от тялото вода. Наблюдаваме повишаване процентното съдържание на вода, което е важен показател за подобряване състоянието на организма.

Димитър Дичев 51 г. – 0895 458 095

* водещ и участник в програмата

Показател При пристигане При отпътуване След 14 дни След 28 дни След 90 дни
Тегло 62,100 59,200      
Обиколка талия 89 84      
Обиколка ханш 94 93      
BMI (ИТМ) 23,2 22      
% мазнини 15,5 14      
% вода 61,7 62,8      
RR (кръвно) 120/80 115/75      

Евтим Цинцарски 73 г. – 0888 879 971

* кръвно 125/85 с лекарства
* кръвно при отпътуване 117/80 без прием на медикаменти по време на програмата

Показател При пристигане При отпътуване След 14 дни След 28 дни След 90 дни
Тегло 84,300 80,400      
Обиколка талия 106 104      
Обиколка ханш 104 102      
BMI (ИТМ) 31 29,6      
% мазнини 33,5 31,9      
% вода 48,5 49,7      
RR (кръвно) 125/85 117/80      

Венета Симеонова 40 г. – 0898 634 913

Показател При пристигане При отпътуване След 14 дни След 28 дни След 90 дни
Тегло 69,500 67,500      
Обиколка талия 98 90      
Обиколка ханш 108 104      
BMI (ИТМ) 27,3 26,4      
% мазнини 37,4 33,8      
% вода 45,7 48,3      
RR (кръвно) 120/80 120/80      

Илия Симеонов 44 г. – 0899 936 807

Показател При пристигане При отпътуване След 14 дни След 28 дни След 90 дни
Тегло 89,000 84,700      
Обиколка талия 104 100      
Обиколка ханш 109 103      
BMI (ИТМ) 31,8 30      
% мазнини 29,5 27,5      
% вода 51,5 52,9      
RR (кръвно) 130/95 120/90      

М.П. 44 г.

(за първите 4 дни от програмата поради планувано необходимо пътуване)

Показател При пристигане При отпътуване След 14 дни След 28 дни След 90 дни
Тегло 49,700 49,100      
Обиколка талия 70 68      
Обиколка ханш 94 94      
BMI (ИТМ) 22,09 21,82      
% мазнини 22,2 22,1      
% вода 56,8 56,9      
RR (кръвно) 90/60 90/60      

 

Програма Здрави и Елегантни

Може би усещаш, че нещо в тялото ти не е наред?

Искаш ли да знаеш защо и как да го промениш?

 

С елементарни здравословни навици, подходящи за всяка възраст и ежедневие лесно можете да помогнете на тялото си да се чувства живо, тонизирано и леко. Ще се научите как да полагате подходящи грижи за самите себе си, което ще се отрази не само на тялото и външния ви вид, а на целия организъм. Всеки дисбаланс или проблем в тялото ни може да бъде отстранен чрез активиране на собствените възстановителни механизми, но за целта трябва да обръщаме повече внимание на това, което тялото се опитва да ни каже.

 

Център „Стъпка по стъпка” ви предлага възможността да промените качествено начина си на живот и да подобрите здравословното си състояние без да гладувате, да страдате или да се претоварвате физически.

 

Как ще ви помогнем?

Целта на нашия екип е всеки участник да разбере как с минимални промени в начина си на живот може да възстанови равновесието в организма, защото малките промени водят до големи резултати!

 

По време на престоя си ще почувствате промяната върху себе си и с правилната мотивация ще успеете да поддържате резултатите и след приключване на програмата. Тя вече няма да ви се струва невъзможна, защото не се налага да чакате месеци наред, за да започнете да виждате резултати! Междувременно нашият екип ще се погрижи не само за вашето здравословно състояние, но и добро настроение!

 

Програмата „Здрави и елегантни“ е седемдневна и включва:

 • изследвания:
  • Хематологичен тест с тъмнополеви микроскоп;
  • установяване процентното съдържание в организма на:
   • мускулна маса;
   • мазнини;
   • вода;
   • костна маса.
  • определяне pH.
 • балансиран хранителен режим с преобладаващо вегетарианско съдържание;
 • леки упражнения;
 • медитации;
 • лекции;
 • филми;
 • работа в група;
 • отчитане на постигнатите резултати и проследяването им във времето.

Заповядайте в Холистичен здравен център „Стъпка по стъпка” и нека заедно извървим стъпките към успеха!

 

Тъмнополеви Микроскоп - Хематологичен Тест

Това е уникална възможност в рамките на час време да надникнем в собствените си клетки, да се запознаем с нашия клетъчен имунитет, а също и „очи в очи” да се срещнем с нашите „неканени гости”- паразити, хелминти, глисти, техните бебета и яйца, гъбични, трихомоназни и други микроорганизми – целият Микрокосмос от над 1000 изучени и неизучени микрочовечета, живеещи „на наш гръб” и за „наша сметка”, хранени от нас безвъзмездно и причиняващи много от нашите здравни беди. Можем да участваме в анализа на картината на нашата собствената кръв! Дава ни се възможност да си кажем – време е да предприемем нещо, ето от къде ми е този или друг проблем със здравето (защото той наистина се вижда) и след известен период от време да се поздравим с идеална вътрешна среда, постигната от нас лично и възстановеното ни здравословно състояние. Изживяването е неповторимо, но най-ценното е получаването на достоверна информация с висока здравномедицинска диагностична обективна стойност за състоянието на нашия организъм:

1. Оглед и оценка на формени елементи и чистота на плазма. Количество и качество на еритроцити, левкоцити, тромбоцити и др.

2. Оценка на алкално-киселинно равновесие и степен на подкиселяване на средата – един основен критерий на условията за здраве/болест.

3. Калциева обмяна и калциев дефицит – основен регулатор на pH. (Калцият участва във всички биохимични процеси и има отношение за над 150 болестни състояния. И забележете, клетките ни усвоявят само т.нар. йонизиран калций).

4. Степен на замърсяване – токсини, бактерии, последици от вирусни атаки, други микроорганизми, паразити и гъбички, разпадни продукти от обмяната на веществата.

5. Храносмилане и степен на усвояемост – наличие на неусвоени и необработени от ферментните системи хранителни остатъци и вещества и много други.

6. Данни за остри и хронични възпалителни процеси.

7. Последици и увредени структури на клетъчно ниво от химически, физически и др.агенти на околната среда.

8. Увредени от свободни радикали клетки.

9. Увредени от свободни радикали клетки и ясна визия на вредните за организма електромагнитни полета и вълни. Особено силно е въздействието на визията при деца и подрастващи, перманентната злоупотреба с телевизионния екран и неправилна работа с персонален компютър, при които е много често срещано състояние. Има висок образователен ефект. Много важно е също така, че се предлага защита чрез ефикасна трансформираща антена, която преобразува вредните електромагнитни вълни само чрез едно залепване на рамката или екрана. Предлага се решение за хора, които професионално се занимават с компютърни дейности през целия ден.

10.Вижда се дехидратацията на клетките и обезводняването на целия организъм. Обмяната не може да работи в режим на безводие. Човекът съдържа структурирана вода когато е здрав и тя е повече от 70-80% в зависимост от възраст и други фактори. Необходима е съвременна култура на водопиене. Чрез това изследване пациентът не само лично се убеждава в това, но и разбира как да го постигне.

 

Това е само една малка част от виждащия се материал за анализ от специалиста и се реализира чрез експресна методика – тест изследване на жива капка периферна кръв чрез специален микроскоп, наречен тъмнополеви микроскоп. Тази високотехнологична микроскопско-оптична система дава шанс да се установят с точност констелации на нарушената биохимия в клетката много преди да се прояви това на системно и органно ниво и по този начин да се предотврати развитието на дадено заболяване. Това е профилактичната стойност на методиката! При наличие на проявено такова, чрез определени систематични въздействия се постига подобрение и оздравяване. Как се решават тези здравословни проблеми? Чрез наука и научно знание. Науката за алкално-киселинното равновесие и нейното приложение, науката за биохимията на клетката и окислителните процеси в нея, науката за ролята на мембранните обменни системи и безценното участие на микроелементите и витамините, незаменимите аминокиселини и др. Науката за хидротерапията и ролята на структурираната вода. Приложено в индивидуални ежедневни схеми на определен начин на живот и хранене и компенсиране на дефицитите, познанието от тази наука ни дава силата и свободата да сме господари на собственото си здраве. Методиката ни дава богата база данни за наличие на професионални увреждания, неправилен хранителен режим, нарушен ритъм на сън/почивка и други биоритмични дисбаланси, външни и вътрешни фактори за създаване на киселинната вътрешна среда, както и възможност за коригиране. Академичната основа на всичко това са няколко открития на Нобелови лауреати и кандидати за високото признание. Едно от най-известните е, че в алкална среда карциномни клетки не се развиват. Известно е и, че микроорганизми и паразити обичат киселата нездрава среда и напускат алкалната. Повечето болестни процеси протичат в кисела среда. Чрез средствата за коригиране се създава здрава вътрешна среда и справяне с повечето хронични болестни процеси, а и възможност за бърза реакция при т.нар. спешни състояния. И двете групи заболявания са с огромна социална и личностна значимост и се дава перспективата човек сам да контролира и отговаря за собственото си здраве. Неоспорими, но все още ненапълно осъзнати са възможностите чрез правилно почистване на организма и системите в него, респективно клетките – да се постигне пълно оздравяване при много от смятаните за нелечими състояния. Но това е бъдещето на медицината-да се научим като лекари професионално да помагаме на самооздравителните процеси в тялото ни, а не да ги подтискаме. Изследването продължава около 1 час, правят се две проби, втората след прием на оксидиращи коктейли. Пациентът по желание може да присъства на процеса на оценка и да наблюдава заедно със специалиста лекар чрез оптическа система за визуализация, но може и само да си получи теста и препоръчаната програма. За коректни резултати 2-3 часа преди изследването е добре да не се храним и да не пием кафе, газирани, енергийни напитки и алкохол.

 

Здравословен начин на живот

 

Step by Step

 

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Step by Step - Бургас


Step by Step - Бургас

0895 458 095

Услуги

Бургас

Step by Step

Step by Step