Трухчевата къща   ( Visit Website )

Трухчевата къща

Трухчевата къща се намира в китното еленско селце Вълчовци. Тук предприемчивите балканджии семейство Трухчеви решават да обновят дядовата си къща, построена през 1880 година. Постепенно идеята им се разраства и те създават едно от най- привлекателните места в Еленския балкан. Съчетанието между уменията на приложничката Галя и усета и към красивото и размаха да гради на еленчанина Иван са дали удивителни резултати. Целия комлекс до най-малката подробност е замислен и реализиран така, че да се почувствате наистина пречистени и отпочинали. Убедете се сами.

Още с преминаването на широката порта пред вас се разкрива красива постройка с широк двор с цветни лехи, с малък басейн и ромолящо поточе покрай къщата. Пълно спокойствие, тишина,  усмихнати и гостоприемни стопани, с които ще поискате да останете приятели завинаги. Удивителното  съчетание на бит, традиция, стил и съвременност във всяка стая, в механата и на двора ще ви очароват. Навсякъде вътре ухае на дърво, а усещането за уют се подсилва от домашнотъканите черги и вековния гредоред, запазен от старата къща.

През прохладните летни вечери е особено приятно да вечеряте навън или да изпиете една еленска сливова, която стопанина сам приготвя, за да е сигурен, че гостите му ще получат най-доброто.

Можете да се насладите на спокойствието на Трухчевата къща и очарованието на природата през всичките сезони на годината. Много често по големите празници като Коледа, Нова година, Гергьовден и др. тук се организират пищни празненства.

В "Трухчевата къща" идват хора от всички краища на страната, тъй като става все по-популярен. Той е знаково име за имиджа на Елена като развиващ се, съвременен туристически град.

Срещу портала на къщата се издига малък параклис. Знак, че това място е свято, тъй като на него в миналото местните са извършвали своите обреди и са отправяли молитвите си, тъй като са нямали църква. Като добри християни семейство Трухчеви са превърнали старото черковище в скромна обител, където сред уюта и покоя на балканската природа можете да потърсите душевен мир и пречистване.

 

Галерия

     
     

Тази фирма е регистрирана в следните категории:

Трухчевата къща
Трухчевата къща
06151/ 55 05, 0888/ 643 264
Селски туризъм
с. Вълчовци (Елена)
truhchev@abv.bg

Комплекс "Трухчевата къща" разполага с:

 • 8 апартамента- спалня и разтегателен диван
 • 4 стаи- двойни с две отделни легла
 • 5 спални
 • 2 тройки стаи- спалня с допълнително легло
 • 1 апартамент- двойка и тройка стаи с общ санитарен възел

В две от спалните има възможност да се ползва разтегателен фотьойл.

Къщата предлага чудесни условия за провеждане на конференции, семинари и обучения.

 

Брой на местата

 • 8 апартамента по 4 легла- 32
 • 4 двойки стаи по 2 легла- 8
 • 5 спални по 2 легла- 10
 • 2 тройки стаи по 3 легла- 6
 • 1 апартамент с двойка и тройка стаи с 5 легла- 5
 • Комплекс "Трухчевата къща" предлага 61 места с прекрасни условия за своите туристи.

Всяка от стаите разполага със самостоятелен санитарен възел и всички съвременни удобства- телевизор, парно, топла вода.

Механата в комплекса, издържана  в същия старинен стил е с капацитет 60 места през зимата и 80 места през лятото.