Радосвета Вардева - детски психолог и психотерапевти Бургас

За мен

Казвам се Радосвета Вардева. Родена съм и живея в Бургас.

Интересувам се от парадоксите на живота, за това и естествено продължение на обучението ми беше програмата за юнгианско ориентирани психотерапевти. Към момента съм аналитик в обучение към Международната асоциация по аналитична психология (IAAP).

През годините съм работила в различни сфери на психологическото подпомагане: с жени и деца, жертви на насилие; с деца в риск; с хора с хронични психични заболявания; за развитие на човешките ресурси; диагностика и консултации на деца и юноши с различни физически и психически разстройства. Имам богат опит в работа с деца с хиперактивност, дефицит на вниманието, аутизъм, с прояви на стеснителност, агресия. Работя с деца, родителите им, както и индивидуално с възрастни.

В работата си използвам методи, които активират творческия потенциал и лечителната сила на психиката. Всички те са достъпни и за възрастни и за деца – рисуване, моделиране, използване на фантазия за писане на стихове, сценарии, разговор за сънищата, чувствата и за това, което се е случило или не. В кабинета си имам и съндъчета за терапевтична игра с пясък (sandplay therapy) – метод, който сам по себе си едълбинна терапия, а използван частично тласка процеса на промяна в психиката.

Член съм на Дружеството на психолозите в България. Член съм на Българско общество по аналитична психология „К.Г. Юнг”, в чийто управителен съвет бях през периода 2008-2011 г.