Клуб Винг Чун ( Visit Website )

Клуб Винг Чун

Ние не възприемаме Винг Чун като спорт, а като бойно изкуство, за постигане на непрестанно доусъвършенстване на уменията ни...

Презентация

Школа по Винг Чун

Система за самозащита съчетана с мигновена атака използваща силата и енергията на противника в основите на които лежи китайското бойно изкуство Винг Чун.


Системата включва йога упражнения, упражнения за каляване на тялото, упражнения за подобряване на издържливостта, стойки и спаринг.


Подходяща за обща физическа подготовка, навлизане във философията на този тип бойни изкуства и разширяване на кръгозора в през погледа на начинаещ както и опитен боец.

 

Често задавани въпроси във Винг Чун Кунг Фу

- Коя е родината на Винг Чун Кунг Фу?
- Родината му е Китай, както и на всички древни стилове Кунг Фу.

- Кой може да тренира Винг Чун Кунг Фу?
- Стилът може да се тренира от мъже и жени от различни възрасти стига да са в добро физическо състояние и да имат нужното желание.

- Мога ли да науча Винг Чун само с гледане на клипове, филми или четене на книжна литература?
- Не и не го казваме за да се запишете на уроци при нас, а защото всяко едно бойно изкуство изисква практика и постоянство и най-вече добър майстор с правилен подход, чрез който да бъде предадено на ученика.

- За колко време мога да стана добър във Винг Чун Кунг Фу?
- Може да станете добър за 1 година, може и за 5 години, а може и никога да не напреднете. Всичко зависи от това колко време и желание имате, за да тренирате този ефективен стил Кунг Фу.

- Кой е Ип Ман и защо има филм посветен на него и Винг Чун?
- Ип Ман е емблематична личност за Винг Чуна, тъй като е първият голям майстор, който го представя пред по-широк кръг от хора и с времето го популяризира до там, че успява да го разпространи в цял свят благодарение на своите ученици. Не напразно има два филма за този колос, който винаги ще се ползва с огромно уважение в средите на Винг Чун практикуващите.

- Вярно ли е, че Брус Лий е тренирал Винг Чун?
- Да вярно е. Той е тренирал първоначално за кратно при Ип Ман, след това 6 години при Вонг Шун Люн, който е признат от цял свят за най-добрия ученик на Ип Ман. След като заминал да живее в САЩ, Брус Лий продължил да се обучава при Фук Янг, който бил добър приятел на баща му и знаел много стилове Кунг Фу.

- Какво означава Винг Чун и какво Кунг Фу?

- Винг Чун се превежда като вечна пролет, а Кунг Фу като висше майсторство.

 

Карта

 

 

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Клуб Винг Чун - София

Клуб Винг Чун - София

0893 580 801

Спортни клубове

София, ул.Акад. Йордан Трифонов 6

Клуб Винг Чун

Първата тренираща група е всеки понеделник, сряда и петък от 17.30 до 19.15, а втората група е от 19.15 до 21.00. Цена на месец е 60 лв.

 

Провеждат се и индивидуални тренировки в други часове и с друго заплащане.