Ателие за изящно и приложно изкуство Витроартис

Ателие за изящно и приложно изкуство Витроартис Ателие за изящно и приложно изкуство Витроартис Ателие за изящно и приложно изкуство Витроартис

Витражно студио „Витроартис“ вече десет години проектира и изпълнява пана от цветно и орнаментно стъкло. Всеки проект е уникално разработен и ръчно изпълнен от художниците Росица и Димитър Бъркачеви. Основно се работи с техника Тифани, но също се използва и метода на стопеното стъкло – Фюзинг, както и комбинации от двете.

Арт школа „Витроартис“ е място, където семейство професионални художници има за цел да въведе в изобразителното изкуство както деца, така и хора с творчески заложби от всички останали възрасти. Дава се възможност на малки и големи, в атмосферата на истинско художествено ателие, да изразяват оригинално и свободно идеите си чрез езика на изобразителното изкуство.

Художествените търсения на Росица и Димитър Бъркачеви включват както живописни, така и графични техники във всички жанрове на изобразителното изкуство-пейзаж, портрет, натюрморт, фигурални композиции и т.н. Клиентите на ателието могат да поръчат изпълнение на работа по тяхна идея и проект, или да закупят от готовите творби на двамата автори.

Презентация

Ателие за изящно и приложно изкуство Витроартис Ателие за изящно и приложно изкуство Витроартис Ателие за изящно и приложно изкуство Витроартис

Тифани

Фюзинг

Други

Школа

Галерия

Ателие за изящно и приложно изкуство Витроартис

Ателие за изящно и приложно изкуство „Витроартис“

Ателие за изящно и приложно изкуство „Витроартис“ е уникално място в артистичното пространство на гр. Стара Загора. Основано е от художниците Росица и Димитър Бъркачеви, с идеята да предложат на ценителите своите творческите идеи и търсения в сферата на изобразителното изкуство. Ателието предлага услуги в три основни направления:

  • Рисуване на картини по поръчка в живописни и графични техники по теми зададени от клиента. Също могат да се избират творби от вече нарисуваните и изложени в ателието.
  • Изработката на ВИТРАЖИ /пана от цветно стъкло/ основно в техника ТИФАНИ, също и техниката на стопеното стъкло – ФЮЗИНГ. Изпълняват се както проекти на малка площ /до 1кв.м./, така и големи проекти /над 10 кв.м./ за частни и обществени сгради.
  • Преподавателска дейност в рисувателната школа, открита към ателието. Уникалното при нас е, че провеждаме занимания, както за деца от 5-годишна възраст, така и за всички останали възрасти без горна граница в годините. Идеята е да се предостави възможност за обучение и усъвършенстване на рисувателните умения на всички желаещи, без специални изисквания към възрастта и първоначалната степен на рисувателните умения.

Тази фирма е регистрирана в следните категории: